Els dos propietaris dels tres bars clausurats a Platja d'Aro van iniciar ahir una vaga de fam per protestar contra la decisió del jutge de mantenir tancats els bars per una sentència de 2008 que els propietaris consideren que ja s'ha complert. Els dos empresaris són Marcelo Amoroso i Lalo Martí i seguiran en vaga fins que es reobrin els locals. Una cinquantena de persones també es va concentrar ahir per donar suport a aquests empresaris i en poques hores van recollir més de 700 firmes a favor de la reobertura dels locals.

Tal com informaven des de la Federació Catalana d'Associacions d'Activitats Recreatives Musicals (Fecasarm), els empresaris van decidir començar aquesta vaga de fam per manifestar la seva indignació amb el contingut de la resolució dictada pel Jutjat, la qual, manté el tancament de cinc locals d'oci malgrat disposar de tots els títols habilitants exigits per la normativa per al desenvolupament de l'activitat. L'argument que van oferir des dels Jutjats és que un dia de clausura dels locals no és suficient per complir amb la sentència.

L'advocat dels establiments i cap dels serveis jurídics de Fecasarm, Joaquim Boadas, va lamentar el perjudici "impressionant" que està causant aquesta obligació de clausura per als empresaris. "Ara des de l'1 de juny era quan podien començar a facturar després d'aquest desert hivernal, ara no els deixen obrir. Se saps que tenen llicència, perquè manté la sentència de mantenir-los tancats?", lamentava Boadas. En aquest sentit, l'advocat va afirmar que confia que la jutgessa rectifiqui quan abans millor aquesta mesura "totalment injusta". "Els veïns no han dit res, no hi ha queixes per sorolls, no hi ha cap escrit de denúncia... No tenim ni idea perquè es mantenen tancats", va afirmar Boadas.

La Fecasarm també va voler recordar que "aquests cinc negocis donen feina a prop de 40 treballadors" i que "constitueixen la única font d'ingressos d'aquests empresaris", ja que "treballen de nit no per diversió sinó per mantenir a les seves famílies".

Els empresaris van afirmar ahir que mantindran l'acció de protesta amb vaga de fam al mateix temps que continuaran recollint signatures fins que es reobrin els seus locals que consideren injustament clausurats.