La Corporació de Salut del Maresme i la Selva reconeix que aquest any hi podria haver algun tipus d'ajust en la partida de personal, ja que està previst que la Generalitat reduexi el preu de les tarifes i això faria disminuir els ingressos. Així ho va explicar el president de l'ens Albert Fernández després de la reunió que va mantenir durant tres hores amb regidors de Lloret de Mar i Blanes dijous al vespre.

Fernández va explicar que la Generalitat té intenció de reduir el preu de les tarifes dels serveis al voltant d'un 4,5%, el que podria representar en el cas de la Corporació una disminució d'uns 7 milions d'euros en ingressos. El president va destacar que tenint en compte que la despesa en personal representa un 66% del total, aquesta reducció "previsiblement" afectarà. "Aquesta reducció comportarà una negociació amb els treballadors. Haurem de parlar d'ajustos de sou", va afirmar Fernández, que va voler deixar clar que consideren que l'equip sanitari que tenen "està ben dimensionat" i en principi no tindrien intenció d'acomiadar. El president va afegir, però, que volen buscar nous ingressos per fer menys ajust.

Fernández també va destacar que el tancament del CAP de Fenals -que va confirmar- "no és un tema de disminució de despesa", sinó que és per reorganització de serveis i espais. En aquest sentit, va anunciar que als mòduls de Fenals hi anirà la rehabilitació ambulatòria que ara es fa a l'hospital de Blanes. El president també va destacar que més de la meitat dels pacients que es visitaven a Fenals eren d'altres zones de Lloret, de manera que no seria tant perjudicial.

ICV-EUiA, molestos

Els representants d'ICV-EUiA de Blanes i Lloret van fer una bateria de preguntes tant de serveis com de temes concrets i van sortir molt disgustats de la reunió, perquè consideren que no els van respondre la majoria de qüestions. També van posar de manifest "la preocupació per la reorganització dels serveis" que hi pugui haver.