Blanes va posar en marxa dissabte el servei de vigilància de platges que tindrà 22 efectius i tres llocs de socors en temporada alta. El servei estarà en funcionament fins el 15 de setembre en horari ininterromput de dos quarts d'onze a dos quarts de set de la tarda i amb dues temporalitats. La temporada baixa, que compta amb dos períodes -del 15 al 30 de juny i del 9 al 15 de setembre- i la temporada alta -de l'1 de juliol al 8 de setembre.

Per oferir aquest servei, es compta amb un total de 22 socorristes repartits en funció de les necessitats de servei als tres llocs de socors fixes del municipi: Sant Francesc (Cala Bona), Blanes Centre i S'Abanell, així com a través de set torres i cadires de vigilància. Durant la temporada baixa hi haurà 16 socorristes en servei, i a la temporada alta se n'hi afegiran 6 més. A banda dels 22 socorristes, també formen part del contingent el cap i l'auxiliar de Protecció Civil, sumant un total de 24 efectius. També es compta com a mitjà aquàtic amb una embarcació semirígida amb motor fora borda de 175 CV per a la vigilància, salvament i rescat.

A banda de la seva tasca directa i principal de vigilància, els socorristes realitzen controls constants dels serveis que hi ha al seu entorn: les boies de senyalització marítima, els accessos a les platges, etc. Paral·lelament, al tractar-se d'un servei municipalitzat des de l'any 2008 amb gestió directa des del Departament de Protecció Civil de l'Ajuntament de Blanes, facilita la seva coordinació amb la Policia Local per desenvolupar funcions de seguretat ciutadana. Aix, els socorristes poden avisar en cas de venda ambulant, presència de gossos, o bé detecció de massatgistes i repartidors de propaganda. I també en casos de furts i faltes lleus.