L'Ajuntament d'Anglès reconeix tenir «dificultats» per poder pagar les nòmines dels treballadors municipals d'aquest mes de juny, que pugen a 165.000 euros. L'alcalde s'ha reunit aquesta setmana amb els representants sindicals dels empleats per exposar la situació econòmica del consistori i debatre com es podria resoldre. El Govern confia poder rebre 130.000 euros del fons de cooperació local de la Generalitat de Catalunya i llavors poder fer front al pagament dels empleats, però si no és així «difícilment» podran pagar, reconeixen. Per això, l'alcalde i el regidor d'hisenda van assegurar ahir que estan buscant altres solucions per intentar poder pagar als treballadors.

«Tenim moltes dificultats per poder afrontar les nòmines d'aquest mes de juny», va reconèixer ahir l'alcalde Pere Espinet. El batlle va exposar, a més, que temen que no arribin els 130.000 euros del fons de cooperació local de la Generalitat que podrien resoldre la qüestió, ja que deuen uns 600.000 euros a l'Institut Català de Finances (ICF) «en factures pendents» i això podria fer que la Generalitat no ho pagués.

Per això, segons va explicar Espinet, ja han començat a treballar en possibles solucions. Una d'aquestes podria ser parlar amb les empreses i intentar endarrerir el pagament d'alguns serveis -com enllumenat o aigua- o el d'alguns proveïdors. «Aquest mes ho faríem així i el que ve Déu dirà», va afirmar l'alcalde d'Anglès, que es va mostrar molt preocupat per la situació de les finances municipals.

«Tot això ens ve de la situació que vam trobar», va criticar Espinet, que va recordar que d'ara fins a finals d'any, el consistori haurà de fer front a una «forta càrrega financera que hi ha establerta amb els bancs». En concret, l'Ajuntament va recordar que haurà de pagar 505.249,40 euros d'un total de 958.093 euros d'aquest 2013.

L'alcalde d'Anglès, però, va anar més enllà i va assegurar que la situació pot ser encara pitjor l'any vinent. «El problema gran vindrà l'any que ve, en què haurem de començar a pagar el pla Montoro», va destacar Espinet. En aquest sentit, va explicar que l'Ajuntament haurà d'afegir a totes les despeses que ja té, uns 250.000 euros l'any, durant 10 anys, per fer front als prop de 2 milions d'euros de les factures que resten pendents de pagament dels anys 2009 al 2011.