L'Ajuntament de Palamós (Baix Empordà) ja ha completat part del pla de millores per asfaltar i arranjar diversos carrers, places i aparcaments del municipi. Entre les obres que s'han fet ara i les que començaran durant la primera quinzena de setembre (passades les setmanes fortes d'estiu) en total s'invertiran més de 125.000 euros. El vial del port, la carretera de la Fosca, l'aparcament de l'Arbreda o el carrer ample són alguns dels espais inclosos dins el pla. L'ajuntament ha prioritzat aquells llocs on l'asfalt es trobava més deteriorat o bé s'havia esquerdat. A més, una tercera part de la inversió (més de 42.000 euros) es destinarà a ampliar les voreres del carrer Joan Baptista la Salle.

L'alcaldessa de Palamós, Teresa Ferrés, ha visitat aquest matí els treballs d'asfaltatge que s'han fet al carrer Xaloc (situat entre el passeig de les Pites i el carrer de Lluís Barceló i Bou, al barri de les Cases Noves). Durant els darrers dies, les màquines han arreglat els bonys i sots que hi havia a l'asfalt, i han aplicat una nova capa de rodament al carrer.

Aquest mateix dimecres, els operaris acabaran de pintar les marques i la senyalització viària, i el carrer es podrà obrir de nou a la circulació. Les obres que s'han dut a terme al carrer Xaloc formen part del pla global de millores que l'Ajuntament va engegar el mes de juny.

Fins ara, s'han arranjat més de dos quilòmetres quadrats de carrers, places i aparcaments que tenien el ferm deteriorat, i a partir del setembre es farà una nova tongada d'obres. En total, el consistori invertirà 125.600 euros per executar les millores.

Aquest juny, a més del carrer Xaloc, les màquines també han asfaltat altres espais del poble. En concret, la plaça de la Catifa, el carrer del Moll, un sector de l'aparcament de l'Arbreda, diversos trams del passeig del Mar, el vial del port-ronda de l'Est, la carretera de la Fosca, el carrer del Mas, el camí vell de la Fosca o els carrers Josep Pla i Àngel Guimerà. Fins ara, el volum d'inversió ha estat de 38.800 euros.

Segona tongada d'obres

A partir de la primera quinzena de setembre, es portarà a terme la segona tongada d'obres incloses dins el pla. En aquest cas, es reasfaltaran de dalt a baix els carrers Ample i Santa Joaquima de Vedruna, a més d'un tram del carrer Joan Baptista la Salle (el que es troba inclòs entre la plaça dels Arbres i el carrer Ample).

El cost global d'aquesta part del pla és de 44.400 euros. En el cas del carrer Joan Baptista la Salle, però, l'obra no es quedarà només aquí. I és que els treballadors de la brigada municipal ampliaran les voreres que hi ha al tram inclòs dins el pla de millores (una obra que té un cost d'uns 42.400 euros).

A més d'aquestes obres, l'Ajuntament també repintarà les línies i la senyalització viària a diferents carrers (sobretot, als vials principals del municipi).