L'hospital Trueta de Girona deixarà de contractar aquest 2013 personal de substitució i reforç. El conseller de Salut, Boi Ruiz, va confirmar aquesta mesura com a conseqüència de l'augment de la jornada laboral anual de tots els treballadors públics aplicada des del passat 1 de juny.

En resposta a una pregunta parlamentària formulada per la diputada del PSC Marina Geli, Ruiz va indicar que aquest 2013 "està previst que l'increment de la jornada anual del sector públic permetrà reduir lleugerament la necessitat de cpntractació sense afectar la cobertura del servei".

Això significa que fins que acabi l'any el Trueta prescindirà de part dels treballadors que fins ara eren contractats per cobrir les baixes, vacances o imprevistos dels seus companys. La mesura també afectarà els empleats que l'hospital agafava per reforçar algun servei, sobretot en períodes de vacances.

En la resposta parlamentària el conseller va assegurar però que "aquesta mesura no afectaria la plantilla estructural", sinó tan sols als esmentats contractes de reforç i substitucions.

L'aument de la jornada laboral va iniciar-se el passat mes de juny després de mesos de confrontació entre els treballadors i la direcció. Afecta tota la plantilla hospitalària no mèdica (menys algunes excepcions) i consisteix a passar a fer 1.664 hores anuals en el torn diürn, i 1.500 en el nocturn.

La Junta de Personal del centre ja va denunciar fa mesos que els nous horaris no només suposarien un empitjorament de les condicions de treball, sinó també una pèrdua de llocs de treball.

Ahir la presidenta de la Junta, Maria Àngels Rodríguez es va pronunciar respecte a això declarant que "tot i que la plantilla fixa no es toca, es deixarà de contractar un gruix important de personal eventual, i convertirà la feina dels treballadors en "minijobs" encoberts". Encara es desconeix quin serà el nombre de substituts i reforços que es veuran afectats pel nou horari.