El centre educatiu privat Montessori de Figueres va rebre ahir la resolució del Departament d'Ensenyament de la Generalitat en què s'autoritzava oficialment la seva obertura. El centre va obrir les portes pel curs 2012-2013, a principis de setembre de l'any passat quan només disposava d'una autorització provisional mentre es duien a terme els tràmits corresponents, Aquesta manca d'autorització oficial no impedia obrir el centre escolar figuerenc i aquest es va estrenar oferint places als futurs alumnes.

Els cursos d'ensenyament que estan autoritzats per la Generalitat són: educació infantil de primer i segon cicle amb 3 unitats de 36 i 45 llocs escolars respectivament. Educació primària amb 6 unitats amb capacitat per 126 llocs escolars i finalment educació secundària amb 4 unitats per a 87 llocs escolars.

El centre utilitza el mètode d'educació Montessori que consisteix en centrar-se principalment en potenciar l'educació dels sentits, la lecto-escriptura, la gramàtica, els treballs manuals, la música i finalment, l'educació física. Les instal·lacions de nova creació es troben a la zona del Firal de Figueres. Tot i que l'autorització provisional tenia efectes des de l'inici del curs passat, aquesta nova resolució enviada pel Departament d'Ensenyament fa que el Montessori de Figueres s'inscrigui oficialment dins del Registre de centres.