L'Ajuntament de Palafrugell ha instal·lat diversos focus a la platja del Canadell a Calella per dissuadir-hi la pràctica del botellón. ?L'any passat, el consistori va rebre queixes de veïns pels sorolls, molèsties i la brutícia que deixava a la platja la gent que anava a beure-hi de nit, aprofitant l'escassa il·luminació que hi havia. Per lluitar contra aquesta pràctica, l'Ajuntament va elaborar un pla de xoc que, entre d'altres mesures, ha consistit en la col·locació d'aquests focus. Com ha explicat l'alcalde, Juli Fernández (PSC), amb aquesta il·luminació "es cohibeix una mica més" als practicants del "botellón". Una actuació, junt amb un increment policial, que ha quasi erradicat aquesta pràctica de la platja del Canadell, segons ha manifestat el regidor de Seguretat Ciutadana, Lluís Pujol (CiU). Aquest tema va sortir al ple d'aquest dimarts quan la regidora del PP Laura Galiana va preguntar al govern per aquesta situació.

La col·locació d'aquests punts de llum es va decidir l'any passat arran de l'elaboració del pla de xoc i, d'acord amb el que apunten les fonts municipals, sembla que funciona. Així mateix, també hi intervé la Policial Local que, tal i com explicat Lluís Pujol, ha reforçat la seva presència en aquest espai, tant uniformats com de paisà. Així, a més de requisar algunes ampolles d'alcohol, els agents que vigilen les zones de platja també han detingut dues persones per tràfic de drogues.

Pujol ha explicat que els focus es van col·locar a les parets que donen a la platja i que, en tot cas, "no s'ha detectat una freqüentació desmesurada de gent que vol?gués anar a la platja a fer botellón". I ha afegit que s'ha informat a molta gent que no consumeixin begudes alcohòliques a la platja, alhora que "només ha arribat alguna queixa puntual" sobre gent bevent al Canadell.

L'any passat, veïns de Calella van recollir signatures per exigir a l'Ajuntament que actués contra el botellón que tenia lloc a la platja del Canadell els mesos d'estiu. Arran de les queixes, l'Ajuntament va decidir prendre mesures com ara aquest increment de presència policial i la major il·luminació de l'espai.