L'Ajuntament de Blanes ha adjudicat aquest estiu la gestió integral de les tres llars d'infants del municipi per uns 430.000 euros a l'any -més uns 60.000 euros més de gestió fixe. L'empresa adjudicatària ha estat Clece i el contracte és per dos anys prorrogable a dos més. La regidora Susana Ramajo va destacar que és un bon ?contrac?te, ja que redueix a la meitat el que gastava l'Ajuntament fins ara i va afegir que el nou adjudicatari és "una empresa amb molta experiència" en el sector. A Blanes hi ha actualment tres escoles bressol públiques: a Can Borell, La Plantera i Ca la Guidó.

Fins ara, l'empresa que gestionava les llars d'infants al municipi era Suara, però després d'haver prorrogat un any el seu contracte l'Ajuntament va decidir convocar un nou concurs. Segons va recordar Ramajo, l'Ajuntament havia adjudicat el servei de les llars d'infants a Suara el 2010 per un preu d'un milió d'euros l'any i una durada de dos anys prorrogables. Ara, en canvi, la nova empresa percebrà gairebé 500.000 euros. La diferència es deu a la disminució de matrícules que hi ha hagut -que comporten menys personal- i a l'augment del preu que paguen els pares, que és de 195 euros. Cal recordar que l'any passat Suara va haver d'acomiadar més d'una desena d'educadores.

La nova empresa, doncs, ha entrat en servei aquest mes de setembre i segons va informar ahir l'Ajuntament, ja ho té tot a punt de cara a la represa del nou curs escolar 2013-2014 que començarà a les escoles bressol dilluns vinent. A primària el curs començarà el dia 12 i a secundària el dia 13.

A les tres llars d'infants municipals s'han ofert un total de 123 places, de les quals en queden 19 lliures per a nouvinguts i matriculacions de darrera hora que puguin haver properament, així com al llarg del curs escolar. En aquest sentit, les expectatives són positives, ja que s'espera que totes les places es puguin cobrir amb les incorporacions de darrera hora que sempre solen haver-hi, sobretot en aquest nivell educatiu.

Nou menjador

La principal novetat que hi haurà aquest curs 2013-2014 a les escoles bressol públiques de Blanes serà la posada en marxa d'un nou servei de menjador a la de Ca la Guidó. Ahir l'alcalde Josep Marigó i la regidora d'Educació, Susana Ramajo, van visitar les instal·lacions d'aquesta llar d'infants.

Segons va informar el consistori, quan al mes de maig es va obrir la pre-inscripció a les llars d'infants municipals de Blanes ja es va apostar per oferir el servei de menjador a l'únic centre d'aquest nivell educatiu que encara no en disposava. L'objectiu era que tots tres oferissin els mateixos recursos.

Donat que la posada en marxa del nou servei de menjador serà a partir d'aquest curs es confia que, quan es conegui aquesta novetat, hi haurà més incorporacions de nens i nenes. Això és perquè, amb anterioritat, ja s'havia detectat una necessitat d'aquest servei, sobretot per part de pares i mares que treballen que lligaven la possibilitat de la matriculació de llurs fills a la seva posada en marxa.

Durant aquest estiu, aprofitant l'aturada de l'activitat, s'han fet les obres de millora que calien a Ca la Guidó per posar en marxa el servei de menjador. Les obres han tingut un cost de 4.821 euros i les ha finançat l'Ajuntament de Blanes.

Bàsicament, els treballs han consistit per un costat en l'adequació d'un dels espais perquè sigui una cuina-office, i per l'altre en l'adaptació d'una aula per reconvertir-la en menjador. Igual que funciona en d'altres centres d'aquest nivell educatiu, el menjar està preparat per una empresa de càtering externa en línia freda i el què es fa a la llar d'infants és preparar-lo per servir-ho posteriorment a la canalla.

Per poder incorporar aquest nou servei a la llar d'infants de Ca la Guidó ha estat necessari reestructurar els horaris de les educadores que hi treballen. Pel que fa al nou menjador, té una capacitat per donar servei a uns 20 nens i nenes. L'escola bressol de Ca la Guidó es va posar en marxa el curs 1989-1990 després que fins llavors només existia en l'àmbit públic la de La Plantera.