Unes 50 persones van acampar diumenge a la nit amb una quinzena de tendes davant de l'Hospital de Blanes per criticar les retallades del Govern en sanitat, la pèrdua del conveni col·lectiu i la reordenació territorial que preveu traslladar el servei de cirurgia de l'Hospital de Blanes cap al de Calella i portar la secció de traumatologia cap a les instal·lacions gironines. Els manifestants també denuncien que l'Hospital de Blanes té previst dedicar com a mínim quatre habitacions només per a usuaris de mútues sanitàries. "S'està privatitzant la sanitat, ara ja no és universal i per a tothom", denuncia el portaveu del comitè d'empresa de l'hospital, Edgar Felip. Un extrem, però, que ha negat el director del Consorci de Salut del Maresme i la Selva, el doctor Xavier Conill, que va afirmar a Diari de Girona que "atenem els pacients, sigui qui sigui qui ens pagui" i que "mai hem dit que reserverem llits per mútues i assegurances".

El Consorci de Salut del Maresme i la Selva (CSMS), que també gestiona l'hospital de Calella, prepara una reordenació que suposarà centralitzar el servei de cirurgia general a l'hospital de Calella i el de traumatologia i cirurgia ortopèdia al de Blanes, van informar des del comitè. Aquestes mesures s'inclouen en el pla de Reordenació Assistencial Territorial (RAT) promogut pel govern per tal d'estalviar recursos econòmics unificant serveis i, segons el comitè d'empresa, serien una realitat a partir de la propera primavera.

Aquest no és el primer cas de reordenació que afecta l'hospital gironí. L'any 2011 el centre de Blanes ja va perdre el servei de ginecologia i obstetrícia que va passar a l'hospital de Calella. Davant d'aquests canvis, unes 200 persones van mobilitzar-se per criticar les retallades en sanitat i els canvis que afectaran els pacients de la zona.