Porqueres compta amb una nova biblioteca, que rep el nom del cartellista, fotògraf i pintor Carles Fontserè, que va viure els seus últims 30 anys al municipi. Ahir se'n va fer la inauguració i hi van participar el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, el vicepresident de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, i l'alcalde de Porqueres, Salvador Ros. Coincidint amb la inauguració es van fer diverses activitats culturals com un taller infantil, un concert, la participació de castellers, i una exposició, Carles Fontserè: Photocitizen, amb fotografies dels viatges.

El nou equipament cultural es troba al carrer Jaume Balmes i s'ubica en un edifici de nova construcció de 775 metres quadrats distribuïts en dues plantes. La biblioteca disposa d'una sala polivalent i també d'una àrea de fons general distribuïda entre les dues plantes, sala d'exposicions, i àrea infantil. A banda dels serveis d'informació, consulta i préstec també compta amb una àrea de serveis de reprografia i de processador de textos, servei de visites escolars, accés públic a Internet i wifi.

En total, el centre disposa de 8.932 llibres, 2.895 audiovisuals, 90 títols de revistes i set diaris. L'equipament ha tingut un cost d'1,2 milions i ha estat finançant pel departament de Cultura amb 518.822 euros; l'Ajuntament ha aportat 356.767 euros i la Diputació de Girona, 356.767 euros.