L'empresa de salvament i socorrisme contractada per Lloret de Mar, Proactiva, va finalitzar ahir els seus serveis a les cales del municipi, tot i que el servei a les platges es mantenen fins a mitjan d'octubre. Però ja es tenen dades dels serveis realitzats, entre els que destaquen 60 rescats, dels quals un 76,6% han estat a la platja central, així com un total de 1.074 atencions per picades, sobretot per culpa de les meduses.

En total, els socorristes han fet un total de 8.697 avisos, el que es valora com una gran feina en prevenció, amb una mitjana de 100 recomanacions diàries a la platja de Lloret en la major èpoc d'afluència. Pel que fa a les atencions, s'ha donat servei a 2.661 persones a les cinc platges i cales vigilades de Lloret. D'aquestes, 1.168 han estat petites ferides provocades per rascades amb les roques, talls per musclos o similars, 1.074 picades (sobretot meduses) que es van concentrar en la primera setmana de juny (un 50% de les atencions sobre el total).

D'altra banda, des del consistori es va destacar l'augment de la demanda dels serveis per persones amb mobilitat reduïda que ha augmentat un 11%. En concret, el servei de cadira amfíbia a la platja de Lloret i Fenals va atendre a 271 persones; 153 i 118 respectivament. Les platges han comptat amb 21 socorristes aquàtics i 11 vigilants. A més, es compta amb dos llocs de socors, sis punts d'assistència, deu cadires de vigilància, una moto aquàtica, un quad, sis caiacs i dos desfibril·ladors.