No representa un risc per a la salut però dels resultats de les mostres d'aigua recollides per l'Ajuntament i de les que va recollir el servei regional d'aquesta àrea de Maçanet de la Selva es desprèn que tenen un excés de ferro i manganès. Aquesta és la informació que han rebut aquests dies els veïns de la zona de Maçanet Residencial Park, tot i que es deixa clar que no representa un risc per a la salut i que, per tant, segueix sent apta per al consum humà.

De l'anàlisi de l'aigua, però, se n'ha desprès que que hi ha una alteració en alguns paràmetres. S'hi ha observat terbolesa, així com un excés de ferro, manganès i amoni en algunes de les mostres que fan que "puntualment, i de manera localitzada en alguns punts de la xarxa, l'aigua presenti unes característiques organolèptiques que poden fer que no tingui les característiques de qualitat òptimes i que, com a conseqüència, malgrat que el consum no representa un risc per a la salut, pugui generar dubtes en l'usuari", resa la nota enviada als veïns.

Per això, amb l'objectiu de corregir aquests paràmetres i millorar la qualitat de l'aigua, s'ha requerit a l'entitat gestora que es millori el tractament i els autocontrols, així com realitzar "amb més freqüència les purgues de les canonades de les parts terminals de la xarxa" per garantir una aigua de qualitat, conclou el comunicat.