L'Ajuntamentde Palamós ha obert un total de 22 expedients a propietaris de gossos per incomplir l'ordenança municipal de tinença d'animals, segons va informar ahir el consistori. D'aquests, una dotzena ja s'han resolt i finalment només se n'han multat una desena, amb unes sancions que oscil·len entre els 30 i els 90 euros.

Els agents de la Policia Local de Palamós han multat els propietaris d'animals de companyia que incomplien l'ordenança, en aspectes com el de no recollir les defecacions del gos de la via pública, parcs o jardins; o bé deixar que aquest miccioni lliurement en les façanes dels edificis, la qual cosa es tipifica a l'ordenança com a infracció molt greu. Dels 22 expedients oberts, un correspon a ?l'any 2011, dos del 2012 i la resta són d'aquest any.

Les sancions també s'han aplicat en els casos d'anar pel carrer sense portar lligat l'animal de companyia amb corretja o cadena, o bé no tenir-lo identificat amb la implantació de xip o tatuatge. Els agents també han multat alguns propietaris que no tenien inscrit el gos en el Cens municipal d'animals de companyia. En cap dels casos sancionats, segons l'Ajuntament, hi ha hagut reincidència.

Des de l'Àrea de Medi Ambient s'han realitzat diverses campa?nyes per sensibilitzar els ciutadans dels hàbits de conducta que cal complir als espais urbans amb els animals de companyia, incidint en la recollida d'excrements.