El Banc dels Aliments ha pujat les seves expectatives per al Gran Recapte, que demà i dissabte mobilitzarà més de 3.000 voluntaris en 320 comerços de 78 municipis gironins, i s'ha proposat recollir 400 tones de productes bàsics. La recollida d'aliments s'obrirà avui, a dos quarts de 8 del vespre, amb un concert benèfic a l'Auditori de Girona.

La principal campanya anual del Banc dels Aliments es desenvoluparà aquest cap de setmana, concentrada sobretot en divendres a la tarda i dissabte tot el dia -29 i 30 de novembre, encara que en algunes poblacions turístiques també s'estendrà a diumenge al matí-. La fita marcada per l'entitat solidària és superar les 350 tones que va reunir l'any passat i arribar a les 400. Aquest 2013, 320 establiments comercials de les comarques de Girona s'han implicat en el Gran Recapte -que es realitza simultàniament a tot Catalunya i, per primera vegada, també a la resta de l'Estat-.

Els llegums secs, les conserves de peix, l'oli i la llet que es recaptin -perquè aquests són els productes als quals s'ha restringit la recollida- es distribuiran entre 112 entitats benèfiques locals, partint de la premissa del Banc dels Aliments que les seves aportacions són per beneficiar les persones necessitades de l'àrea geogràfica en la qual es recullen.

A punt de posar-se en marxa la cinquena edició del Gran Recapte, ahir el Banc dels Aliments de Girona va fer una "crida a la mobilització ciutadana" per superar les 350 tones d'aliments que es van aplegar el 2012.

Les persones que hi vulguin col·laborar podran deixar els aliments -nutrititus de llarga durada- en unes bosses que personal voluntari els facilitarà en els supermercats i els petits comerços que s'han sumat a la campanya. Si a Girona es compta amb més de 3.000 voluntaris, a tot Catalunya són 20.000 que es repartiran en 1.800 punts de recollida de menjar en 250 poblacions.

A part dels establiments comercials, el Gran Recapte organitzat pel Banc dels Aliments de Girona també disposa de la participació nombroses empreses, organitzacions i institucions. Entre elles hi ha els 52 centres de la Regió Sanitària de Girona, que recolliran aliments avui i demà -avançant un dia la campanya- als seus punts d'informació i a les oficines d'atenció al ciutadà dels diferents centres de salut.

Donacions on-line

D'altra banda, també es poden fer donacions a través del web del Banc dels Aliments (www.bancdelsaliments.org/ca/dona_aliments).

El tret de sortida al cinquè Gran Recapte de Girona serà, avui a dos quarts de 8 del vespre, un concert benèfic a l'Auditori que anirà a càrrec de professorat del Conservatoi de Música de Girona. Durant l'actuació, que és gratuïta, els assistents podran fer donatius que el Banc dels Aliments utilitzarà per comprar menjar.