Girona és una de les províncies catalanes amb menys usuaris del Carnet Jove. Prop del 34% dels gironins entre 14 i 29 anys tenen aquesta targeta que facilita avantatges i descomptes en diferents àmbits com la cultura, la mobilitat, la salut o el lleure. Segons fonts del Departament de Benestar i Família, només les comarques de la Catalunya Central tenen un percentatge més baix, mentre que a les Terres de l'Ebre és on el percentatge és més elevat, amb un 43% d'usuaris.

La falta relativa de Carnets Joves a les comarques gironines contrasta amb un moment dolç d'aquesta eina de suport al col·lectiu jove. És actualment el servei de titularitat pública més utilitzat per part del jovent i compta amb la col·laboració de 3.500 empreses i institucions.

En el seu 28è any d'implantació, aquest carnet ha superat el mig milió de titulars -525.709-, una xifra que representa un nou rècord històric i que ja suposa el 10% de les targetes d'aquest tipus expedides a Europa.

En l'àmbit català, actualment el Carnet Jove té un índex de penetració del 38,76%, un percentatge que ha augmentat un 1,7% respecte a l'any passat, i entre els joves de 18 a 25 anys s'arriba a un 47,31%, gairebé 1 de cada 2 joves. Segons el Departament, altres dades estadístiques indiquen que les noies superen els nois en 7 punts entre els titulars del Carnet Jove, i que la meitat són carnets financers.

Més vals de descompte

La consellera Munté i el director d'institucions Barcelona de CaixaBank -entitat col·laboradora-, Víctor Guardiola, van anunciar que aquest 2014 els titulars del Carnet Jove disposaran d'un Pack Jove amb 133 vals de descompte -17 més que l'any passat- valorats en més 2.500 euros, en el que serà l'últim pack físic. A partir del 2015 els titulars del carnet accediran a un pack virtual al mòbil, la tauleta o l'ordinador, que permetrà augmentar el nombre d'avantatges i incloure vals temporals.

A banda del Pack Jove, els titulars del Carnet Jove disposaran aquest any de més de 8.000 avantatges permanents i temporals, 548 més que l'any passat. També s'han ampliat els avantatges en línia, passant de 200 a més de 600, per facilitar l'accés als joves. A més, el Carnet Jove incorpora una assegurança d'assistència en viatges totalment gratuïta.

Per primera vegada, aquest any els titulars del carnet podran disposar d'un Carnet Jove virtual a través d'una nova aplicació per a mòbils. D'aquesta manera, el telèfon es podrà fer servir per identificar-se com a usuari del Carnet Jove. L'aplicació del Carnet Jove, creada el 2012, també tindrà altres novetats: un nou disseny, millores de navegació i un portal per als col·laboradors. L'aplicació és totalment gratuïta.

Benestar i Família i CaixaBank també van presentar una nova campanya publicitària, seguint amb el concepte "Generació Carnet Jove" que es va crear el 2013. Enguany els organitzadors han volgut fer una evolució cap a un estil més madur, potenciant valors com la solidaritat i l'emprenedoria. En aquesta campanya l'objectiu és "donar més valor al carnet i al seu ús quotidià, es busca el sentit de pertinença a un col·lectiu".