L'oposició a l'Ajuntament de Figueres va coincidir a demanar ahir que s'aparti temporalment el regidor Manel Toro (CiU) de totes les seves responsabilitats mentre no s'aclareixi la situació arran de la investigació de l'Operació Manga. Com va explicar Diari de Girona, la policia que va investigar l'empresari de GRS Arc Local, Àlex Ros, va enregistrar converses en les quals el regidor Toro i el cap de la Guàrdia Urbana mantenien contactes d'esquena a la regidora responsable, Marta Felip. L'ara alcaldessa assegura que no hi veu males intencions i assegura que el que ha quedat demostrat és que el contracte anterior era car. A més reitera la confiança en el regidor.

La portaveu del Partit Popular a Figueres, M. Àngels Olmedo, va recordar que "seguim en la línia que ja vam dir que volem explicacions sobre aquest cas perquè només en tenim informació per la premsa i volem que s'aparti el senyor Toro fins que no s'aclareixi tot". Olmedo va recordar que "en el seu moment se'l va apartar i tot i que seguia imputat se li van tornar les atribucions". La portaveu popular va aclarir que "nosaltres creiem en la presumpció d'innocència però haurien de quedar apartats. Tant ell com el cap de la Guàrdia Urbana, Josep M. Riera, perquè també ocupa un càrrec públic i s'ha d'aclarir tot plegat". El PSC també es va pronunciar sobre el cas Manga i les seves branques derivades a Figueres.

El portaveu del PSC a l'Ajuntament, Pere Casellas, exigeix a l'alcaldessa Marta Felip que aclareixi la situació i prengui mesures cautelars fins que no se sàpiga tota la veritat. Pere Casellas lamenta que hi hagi possibles casos de corrupció que puguin tenir ramificacions i conseqüències en el si del govern de Convergència i Unió a Figueres. Casellas va recordar que "a la premsa local, han estat publicades presumptes maquinacions del regidor d'Hisenda i conseller delegat de Fisersa SA, Manel Toro, per evitar el traspàs de la gestió de les multes de l'Ajuntament de Figueres a Xaloc i que ho seguís gestionant GRS Arc Local". "Això hauria significat greus perjudicis econòmics per als figuerencs i figuerenques", va afegir Casellas.

Els socialistes recorden que "tot va succeir a esquena de l'alcaldessa Marta Felip, aleshores primera tinenta d'alcalde i responsable del Xaloc". "Hem estat amatents, perquè esperàvem reaccions immediates de Marta Felip que fins ara no s'han produït" va dir Casellas. "Insto -va subratllar- el govern de la ciutat i CiU de Figueres a explicar-se. I, en cas que no s'aclareixin i es negui de manera rotunda la informació apareguda, el regidor Manel Toro assumeixi les seves responsabilitats". Per a Pere Casellas, "cal que l'alcaldessa de Figueres prengui mesures preventives, perquè tots els diners i contractes de l'Ajuntament i de l'empresa pública Fisersa SA passen per les mans d'un senyor que avui té sobre la taula acusacions d'una gravetat extraordinària".

Per la seva banda, Esquerra Republicana de Catalunya demana, després de les informacions aparegudes aquest cap de setmana, que l'equip de govern doni explicacions sobre el contingut del sumari del cas Manga aparegut a premsa i que relata implicacions de membres de l'equip de Govern i empleats municipals en relació a l'empresa GRS en la renovació del servei de cobrament de multes.

ERC es creu el sumari

Esquesrra va mostrar la seva preocupació i la seva indignació per les informacions publicades, que no posa en dubte perquè es desprenen del sumari del cas. Segons els republicans la seva "preocupació" ve donada pel "fet que la trama de possibles irregularitats s'estén a empleats municipals, i indignació pel fet d'haver rebut informacions no reals sobre els fets". Entre elles, lamenten les informacions "que van ser motiu del cessament de responsabilitats i posterior retorn de competències al tinent d'alcalde Manel Toro". Per això ERC exigeix a l'equip de govern que "el regidor i els treballadors municipals implicats siguin apartats de les seves responsabilitats mentre no s'aclareixi el cas i també una convocatòria de reunió en el decurs de les pròximes hores, per tal de poder tenir la versió de les persones esmentades i fixar la posició del consistori i les decisions que es prendran referents a aquest assumpte".

El portaveu de la CUP de Figueres Joan Font, va advertir que "la cosa està igual que quan ho vam demanar en el seu moment que dimitís i continuem pensant el mateix". Per Font, "també està clar que estem pendents d'acabar de veure com va anar tot i haurem de veure també la implicació del cap de la Guàrdia Urbana". La CUP considera que "potser no és cap delicte però sí que és lleig i dóna la sensació que prioritzava els interessos d'aquesta empresa davant dels de la ciutat".