Càritas Diocesana de Girona dedica l'any del seu 50è aniversari, que celebra aquest 2014, a defensar els drets socials dels col·lectius més vulnerables. La campanya arrenca aquest març centrant-se en els drets de les dones i coincidint amb el Dia de la Dona Treballadora, continuarà a l'abril apostant pel dret al treball, al maig ?rei?vindicarà el dret a una vellesa digne i al juny, els drets i les oportunitats pels joves.

"ComproMesos amb els drets" és el lema de la campanya que avui inicia Càritas de Girona i que sorgeix com a reacció al retrocés en els drets socials de les persones més vulnerables. Per celebrar el seu aniversari, l'entitat humanitària posarà, cada més, el focus en el respecte dels drets humans i en un dels drets més essencials de les persones a les quals Càritas dóna suport a través dels seus projectes i serveis. En relació amb aquesta iniciativa, el director de Càritas Diocesana de Girona, Ramon Barnera, va explicar que "és un any per refermar l'esperit d'acollida i acompanyament dels més vulnerables, i per reiterar-los el nostre compromís, treballant contra les desigualtats i les causes de la pobresa, posant de relleu els nostres valors".

Una taula rodona amb experiències del món laboral, titulada "Dones, treballadores, estrangeres... ho tenim difícil, però ho aconseguirem!", avui dóna el tret de sortida a la campanya. L'acte es farà a la seu de Càritas, a la pujada de la Mercè de Girona, i comptarà amb diferents dones vinculades a projectes de l'entitat. El 26 de març es farà una segona taula rodona, amb la directora de l'Institut Català de les Dones, la secretària general d'UGT, una empresària del grup "les 12 dones CRACK" i la cap de l'àrea d'acció social de Càritas a Girona.