La muntanya i la platja han estat, un any més, les destinacions més escollides aquesta Setmana Santa a les comarques gironines. Els hotels de la Costa Brava han arribat a ocupacions del 80 i el 85%, mentre que els establiments de turisme rural del Baix Empordà, la Selva, la Cerdanya i la Garrotxa han omplert tots els seus llits. Els apartaments turístics de la demarcació han millorat també les xifres respecte a ?l'any passat, arribant a un 90% d'ocupació. Les nits de divendres i dissabte han estat les més fortes gràcies al turisme de proximitat, que enguany ha revifat. A més, el sector ha notat un repunt dels turistes britànics i francesos.

Així, a grans trets, durant aquesta Setmana Santa s'han registrat xifres millors. És el cas de la zona de la Costa Brava, on per part de l'Associació Grup Costa Brava Centre asseguren que han obert portes el 95% dels hotels i que s'ha arribat al 85% d'ocupació en municipis del Baix Empordà. El bon temps d'aquests dies també ha fet augmentar les pernoctacions i s'ha incrementat el nombre de visitants i turistes procedents de les comarques gironines i barcelonines, que aprofiten aquests dies per visitar aquest territori del litoral català.

"Hem vist excursionistes i gent que anava a passar el dia a la platja, sobretot divendres i dissabte", comenta el president de l'entitat, Martí Sabrià. Des de l'Associació Grup Costa Brava subratllen que, tot i la millora d'enguany, es continua notant una diferència entre els primers dies de Setmana Santa i les jornades festives del cap de setmana. A més, Sabrià assegura que han notat un repunt del nombre de turistes francesos i britànics que s'han apropat a les comarques gironines. "Són dates en les quals rebem visitants d'Europa, com els belgues o els francesos, però aquest any sembla que els estrangers han volgut aprofitar els preus més competitius que hi havia als hotels i als càmpings d'aquí", afegeix. Segons Sabrià, els anglesos acostumen a arribar a les comarques gironines el mes de maig, tot i que enguany s'han avançat "una mica".

Millora el turisme rural

Mentrestant, pel que fa al turisme rural, l'ocupació ha estat "uniforme" arreu de les comarques gironines. "Tant la platja com la muntanya han triomfat, podem dir que hem millorat les males xifres de ?l'any passat i estem bastant satisfets", afirma el president de l'Associació Turisme Rural Girona, Ramon Corominas. "Els dies no sants hem arribat a un 35 o 40% d'ocupació amb les reserves d'última hora, mentre que els dies de Setmana Santa de dijous fins a dilluns haurem fet un 100%", destaca Corominas.

De fet, els establiments de la Selva, el Baix Empordà, la Garrotxa i la Cerdanya han omplert la totalitat dels seus llits. Mentre a l'Alt Empordà, al Gironès i al Pla de l'Es?tany les xifres també han estat positives, amb una ocupació del 95%. L'estada mitjana s'ha situat als tres dies, amb un predomini de famílies de les comarques barcelonines.