Antoni López (director de l'Escola Superior d'Arts i Disseny d'Olot) demana una solució per a l'allotjament dels estudiants de l'Escola. El centre té uns 410 alumnes, un 60% dels quals és de fora de la Garrotxa. La major part dels estudiants de fora fan desplaçaments diaris per poder assistir a les classes, uns altres estan a l'Hotel la Perla, d'altres s'han establert en pisos d'estudiants (hi ha uns 15 pisos) i també n'hi ha que tenen llogades habitacions en pisos de persones d'edat. Segons el criteri de López, el sistema actual resulta un obstacle a l'hora d'obtenir matricules.

"Hi ha un col·lectiu de nens de 16 a 18 anys -explica- que són els petits de la casa [l'escola], els quals fan cicles formatius de grau mitja i de batxillerat". Assenyala que: "Hi ha pares de fora de la comarca de la Garrotxa que els voldrien portar aquí, però tenen dificultats de trobar allotjament". El director aconsella que "estaria molt bé que es fes una oferta de pisos tutelats o buscar algun mecanisme, perquè els menors d'edat es puguin estar a Olot".

Valora que a la ciutat hi ha molts de pisos tancats. A partir d'aquí, apunta la possibilitat de destinar un bloc de pisos buits a residència d'estudians."Amb un control de les entrades i de les sortides", precisa. Apunta que "és una mica l'esperit de dir a veure si trobem algun camí, perquè ens vénen gent de Roses, de Platja d'Aro, de Blanes, de Mataró i de Vilafranca del Penedès i els pares ens pregunten: on els podem deixar?". Recorda que la residència d'estudiants de l'alberg Malagrida no s'ha substituït.

També reclama que no s'oblidi el projecte d'ampliació de l'escola. Bàsicament, perquè l'actual està en molt mal estat. Considera que una escola nova els donaria empenta i els permetria arribar als 500 alumnes, en base a incorporar ensenyaments referents a aplicacions de mòbil. "Seria molt bo veure començar les obres en una etapa d'entre 5 i 10 anys". Recorda que els estudiants i els seus familiars són persones que mengen i van a les botigues.

Explica que percep una mica d'allunyament de la ciutat envers l'escola. Matisa que les relacions amb l'Ajuntament són bones. Això no obstant contrasta la valoració exterior amb el cas que se li fa a Olot.

En els darrers dies l'escola ha obtingut guardons. Per exemple, el muntatge pessebrístic Bons auguris , el qual va formar part de la darrera Mostra de Pessebres d'Olot, ha estat seleccionat i és un dels finalistes a la 17 edició dels Premis d'Arquitectura de les Comarques de Girona, que organitza la delegació de Girona del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya.

Poca estona després de les declaracions d'Antoni López, l'alcalde, Josep Maria Corominas (CiU), a través d'un programa de Ràdio Olot de contacte amb els ciutadans en primer lloc va opinar que la ciutat valora molt el valor que té en l'Escola Superior d'Arts i Disseny d'Olot.

Tot seguit, va explicar: "En el nostre programa electoral portàvem l'ampliació de l'escola amb una residència d'estudiants". Això no obstant, va considerar que "tothom voldria que continués aquell país ric, en el qual tots pensàvem que vivíem". És a dir, Corominas va considerar poc menys que impossibles les demandes de López, sobretot pel que fa a l'ampliació de l'escola.