Els grups que promouen el multireferèndum a les comarques de Girona mantenen l'organització de 21 meses, desafiant la prohibició de la Junta Electoral Central i la desestimació del seu recurs, ahir, per part del Tribunal Suprem. A més, la plataforma també demanarà suport institucional al Parlament, argumentant que la consulta no incompleix la llei electoral.

Multiferèndum de Comarques Gironines va reiterar públicament la seva decisió a mantenir l'acció anunciada per diumenge i amb la qual recolliran el vot sobre qüestions com la sobirania energètica, l'ús de transgènics, el pagament del deute públic, les iniciatives legislatives populars i la línia de Molt Alta Tensió (MAT). Ahir, el col·lectiu va fer una crida a la mobilització i a la participació massiva dels gironins.

El portaveu de l'Associació de Naturalistes de Girona (ANG), Enric Cortiñas, va insistir en la necessitat "que la ciutadania entengui que és un procés de democràcia i de participació" i va recordar que la Junta Electoral de Girona va autoritzar la seva celebració. Sobre la negativa del Suprem a la suspensió cautelar de la prohibició de la Junta Central, els responsables del multireferèndum van remarcar que una dels seus cinc magistrats va emetre un vot particular mostrant-se a favor de lapetició.

Ahir, el grup del multireferèndum a Girona va escenificar la seva voluntat de tirar endavant la iniciativa i va fer una crida a la participació. Després, Cortiñas va explicar que ahir "van voler fer una reflexió: la falta de respecte a la pròpia democràcia i a la participació ciutadana". En previsió de presència policial, una sèrie de persones donaran suport a les taules per si hi ha incidències i aixecament de meses. En aquest cas, Cortiñas va explicar que es dóna llibertat perquè cadascú actuï d'acord amb el seu criteri personal, ja que la seva persistència podria tenir conseqüències econòmiques, administratives o penals, si els agents consideren que cometen una falta greu.