Amb l'arribada de la calor i les vacances estivals arriben també, el primer cap de setmana de juliol, les rebaixes comercials i les visites massives a la Costa Brava. Dues cites anuals que donen el tret de sortida oficial a la temporada d'estiu. Enguany però, mentre una acollia milers de banyistes a la recerca de relax i sol, l'altre s'havia de conformar amb els pocs visitants que preferien les botigues i els centres comercials al mar i a la platja. La cara i la creu d'una mateixa moneda.

Aglomeracions a les platges

La cara del cap de setmana l'han viscut les diferents platges de la Costa Brava, que han vist com s'omplien de milers de visitants. Turistes vinguts de diferents punts del món atrets per les temperatures i paratges mediterranis estiuencs arribats des de diverses parts del territori, ocupaven cada racó buit que hi pogués haver a la sorra amb tovalloles i para-sols. Tot i que la previsió meteorològica augurava pluges i tempestes per tot el territori gironí durant la primera setmana de juliol, al final el sol i les altes temperatures, que van rondar els 30 graus, es van mantenir estables i van permetre que la bandera verda es mantigués onejant en tot moment.

La part fosca de la platja però, és arribar-hi, superant les llargues cues que es repeteixen cada any en aquestes dates. Ahir al matí, per exemple, la caravana de cotxes per arribar a la costa s'allargava des de Santa Cristina d'Aro fins a Cassà de la Selva.

Pocs compradors

La creu del cap de setmana, la van protagonitzar les botigues i centres comercials de la província de Girona, que ahir van obrir les seves portes amb motiu de les rebaixes d'estiu, iniciades dimarts passat, 1 de juliol. Tot i que en la majoria d'establiments ja s'estan ofertant productes amb el 50 de descompte, van ser pocs els compradors que ahir es van deixar veure pels espais comercials, i els que ho feien miraven més que no pas compraven.

A Girona, ahir, la majoria dels petits comerços no van obrir i els carrers del centre estaven pràcticament buits. En canvi, a l'Espai Gironès de Salt, totes les botigues estaven en ple funcionament. "Aquest any, tot i que no hem tingut unes rebaixes tan esperades com altres temporades, sí que hem mantingut l'afluència de visitants" comentava el portaveu del centre comercial, Pau Jordà. També a Figueres, on van obrir una cinquantena de botigues del centre, les compres es van mantenir fluixes durant el cap de setmana. "Hem tingut un ritme de vendes similar a altres anys, tot i que el flux de compradors no ha estat magnífic" comentava Carles Turbert, gerent dels comerciants de Figueres. "És normal que fent bon temps la gent marxi a la platja" afegia. A Platja d'Aro, tampoc es va notar un increment important de vendes respecte a altres diumenges de l'any en què les botigues estan obertes, tot i ser un municipi costaner. Tot i així Salvador Giraut, president de l'Associació d'Empresaris de Platja d'Aro, afegia que almenys a la localitat tenen la sort que "algunes persones aprofiten per comprar després d'anar a la platja".