Riudaurà reformarà la teulada de l'església de Santa Maria. La causa és que els cabirons estan podrits. Aquest fet és l'origen de molts degoters que a poc a poc deterioren l'església. En aquest sentit, Eulàlia Massana (alcaldessa de Riudaura per ERC) ha declarat a Nació Digital que si no s'actua amb celeritat s'haura de tancar. La reforma està valorada en uns 200.000 euros que assumirà el propietari, el bisbat de Girona, amb ajut de la Diputació de Girona. La previsió és que hagin de desmuntar la part de la teulada que està ubicada sobre l'altar i l'hagin de construir nova.

La previsió és que les obres es puguin començar en el decurs dels propers mesos. L'any passat ja van fer una petita actuació per tal de tapar els degoters situats damunt de la nau central. Això no obstant va ser una reparació provisional. La intenció és que les obres no afectin l'activitat de l'església. Per aconseguir-ho, les bastides es posaran al costat dels murs que s'eleven sobre els camps.

A més, l'Ajuntament i el Bisbat faran el possible per instal·lar un parallamps al campanar. L'església de Santa Maria de Riudaura està catalogada com a Bé Cultural d'Interès Local, segons recull el Catàleg del Patrimoni Cultural de la Generalitat. L'edifici data del segle XVIII, tot i que abans ja hi havia un temple.