Fins a sis hores van haver d'estar tallades les principals carreteres de la província a causa de l'episodi intens de pluja registrat diumenge i que va allargar-se fins ahir a la matinada. El Servei Català de Trànsit (SCT) informava que a l'Eix Transversal (C-25), entre els vuit quilòmetres que separen l'accés a Vilobí d'Onyar i la rotonda de l'aeroport a Riudellots de la Selva, va quedar interrompuda la circulació en ambdós sentits de la marxa fins passades les deu del matí.

La N-II al seu pas per Sils va tornar a notar els efectes de la pluja tan sols una setmana després d'haver quedat completament negada d'aigua per una tempesta. Els Mossos d'Esquadra van haver de prohibir la circulació en ambdós sentits de la marxa en un tram de gairebé tres quilòmetres i mig provocant d'aquesta manera que s'intensifiqués el trànsit que passava pel centre de Sils. Els cotxes que circulaven en direcció sud agafaven el trencant que condueix a Mallorquines i d'allà enfilaven cap a Sils per tornar a recuperar la N-II a Maçanet de la Selva. L'alcalde de la població, Martí Nogué, segueix sense rebre resposta del Ministeri de Foment malgrat haver informat que els tubs per drenar les aigües pluvials de la zona d'obres de la N-II són massa estrets i no poden canalitzar un volum d'aigua massa elevat.

Però aquestes no van ser les úniques carreteres en quedar afectades per la pluja ja que a també a la comarca de la Selva es va haver de desviar el trànsit que circulava per la Gi-555 al seu pas per Massanes a causa de les esllavissades. La C-252 en el seu tram per la localitat del Far d'Empordà també va quedar impracticable durant tot el matí.

L'AP-7 no va ser aliena a la situació meteorològica derivada de la pluja i va haver d'activar el pla d'autoprotecció que té previst en aquestes ocasions per facilitar el trànsit i impedir que es poguessin produir accidents. No obstant això, es tracta d'una carretera en la qual els vehicles van poder circular sense talls.