L'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses ha anunciat l'inici de les obres de rehabilitació de la masia de l'ermita de Sant Antoni de Pàdua. La intenció és que l'obra culmini en la creació d'un hotel i un restaurant. La idea forma part d'un projecte turístic i d'activitat forestal i agroalimentària ideat per la fundació MAP (entitat per a la inserció laboral de minusvàlids).

L'objectiu de la primera part de les obres és aturar el procés de degradació que pateix l'edifici d'ençà del tancament al 1997. Les obres suposaran la remodelació de la coberta, la consolidació de les façanes, l'enderroc d'estructures annexes a l'edifici i la col·locació dels tancaments exteriors.

La intervenció té un cost de 357.940 euros, dels quals 75.000 els aportarà la Diputació de Girona a través del Pla d'obres i quasi 130.000 el Departament d'Agricultura a través del Fons Leader. La resta està previst que vagi a càrrec de l'ajuntament.

Més tard, realitzaran les noves fases del projecte, per les quals tant l'Ajuntament com la Fundació MAP busquen finançament. Pel futur preveuen l'ampliació de la masia, l'arribada dels serveis, les obres de paleteria interior i la col·locació de les instal·lacions, la maquinària i el mobiliari. Quan acabin hauran creat un hotel de 14 habitacions i un restaurant amb capacitat de fins a 180 comensals.

La masia (enganxada a l'ermita) va tenir ús de casa de pagès fins a mitjans del segle passat. Llavors es va convertir en un restaurant-fonda. Es tractava d'un restaurant molt popular, que acollia gran quantitat de s persones vingudes per la cuina casolana que s'hi oferia.

La idea de l'Ajuntament és crear una infraestructura turística que aprofiti les visites.