L'empresa de ventilació Sodeca té previst implantar al polígon de La Barricona de Ripoll un centre tecnològic de proves de foc i simulació de fums. Així ho va afirmar l'alcalde de Ripoll, Jordi Munell, al darrer ple municipal, abans d'aprovar-se la modificació del contracte entre ajuntament i empresa per l'adquisició de terreny industrial. Per fer-ho s'ha de construir encara la nau on s'ubicarà.

Fa quatre anys es va anunciar que Sodeca s'instal·laria a La Barricona de Ripoll, una operació que aleshores va capitalitzar CiU, quan encara era a l'oposició. Durant aquests darrers anys no hi ha hagut cap moviment a La Barricona per part de Sodeca. A més, Sodeca ha adquirit en aquest període diverses societats, que havia tingut com a contractistes o proveïdors, que s'han integrat a l'organigrama de l'empresa a Sant Quirze de Besora. Aquest fet, sumat als efectes de la crisi, semblava que allunyava la possibilitat que Sodeca s'instal·lés a Ripoll. Ara s'ha sabut que fins al 31 de juliol del 2014 no hi va haver la inscripció de la reparcel·lació aprovada de La Barricona, que impedia l'alienació de la parcel·la 1 que ocupa Sodeca.

El centre tecnològic que Sodeca vol instal·lar a Ripoll donarà feina a entre cinc o sis persones, segons va afirmar Munell. Seran tècnics i investigadors, que en un termini d'un any i mig ja haurien d'estar ubicats a aquestes noves instal·lacions. En tot cas, amb l'aprovació de la modificació del contracte, ara Sodeca té tres anys més de coll per portar a terme la implantació, sense estar penalitzat en cas que no ho faci.