El Jutjat número 1 d'Olot ha ajornat la declaració de sis testimonis de la recollida de dades preliminar a una investigació sobre possibles irregularitats urbanístiques a l'Ajuntament de Sant Feliu de Pallerols. Els demanats a comparèixer havien de presentar-se dilluns, dia 9 de febrer. Això no obstant, un dels advocats de l'Ajuntament va demanar retardar-la, perquè a la mateixa hora havia de ser en un judici. Davant de l'argument, la jutgessa va optar per suspendre temporalment les compareaixences i de moment no ha fixat una data per tornar-hi. .

Abans, a més dels testimonis, la jutgessa va demanar documentació sobre el Polígon d'Actuació Urbanística 3 del Pla de Bastons. La complexitat de la documentació i la durada del procés d'urbanització del 2005 al 2011 fan preveure que la recollida de dades sigui llarga. S'hi afegeix el fet que la titular del jutjat hagi demanat el trasllat. David de la Llave (l'advocat de la part querellant) ha considerant que el trasllat si bé suposarà una aturada, serà de poca rellevància. De la Llave ha explicat que gran part de la documentació que reclama la investigació havia estat demanada abans pels grups opositors als plens o per instància i no els havia estat aportada.

Les investigacions tenen l'origen en una querella presentada da títol personal per Francesc Prat (regidor d'Units per Sant Feliu). La queixa judicial de Prat en el darrer ple de Sant Feliu va obtenir el suport dels seus companys del grup d'Units per Sant Feliu, Lluís Pous i Àngel Colom. També va tenir el suport de Maria Àngels Armengou representant d'Independents Opció Municipal. Es tracta d'un grup que al 2011 va obtenir una sola re gidoria. Armengou ha avançat que en les properes elecciones anirà a la llista d'Units per Sant Feliu. "M'ajuntaré amb ells -ha dit- perquè penso que la unitat fa la força. Ha valorat la querella com el resultat de la manca de resposta a les preguntes de l'oposició per part de l'equip de govern als plens i ha remarcat que no va contra les persones.

Ella mateixa va reclamar en diferents ocasions pel retorn de la garantia per les obres del Pla de Bastons als plens.