Carmanyoles per portar el menjar en comptes d'embolicar-lo amb paper film o d'alumini, cantimplores per a les begudes en lloc d'ampolles de plàstic o tetrabricks i tovallons de roba per substituir els de paper. Aquests són els canvis d'hàbits que Banyoles s'ha proposat inculcar entre els 1.929 alumnes de Primària i del primer cicle d'Educació Secundària Obligatòria (ESO), dintre d'una campanya que començarà demà i que vol disminuir els residus a l'escola, promoure una alimentació més sana i evitar el malbaratament.

L'Escola de Natura de Banyoles és l'encarregada de dur a terme aquesta iniciativa -"No l'emboliquis"-, que promou l'Ajuntament i que s'ha marcat objectius molt concrets, sobretot per evitar les deixalles que generen els esmorzars i per ensenyar conductes més sostenibles als escolars.

La campanya es posarà en marxa demà, dijous Llarder, quan educadors ambientals dirigiran diverses activitats a les escoles i els instituts: s'han preparat propostes didàctiques per als centres i informació per a les famílies, s'han organitzat reunions informatives per als docents i s'han editat un fulletó informatiu per als alumnes i una pancarta didàctica.

Més enllà d'aquest dijous, primer dia de carnaval, el programa escolar per a la reducció de residus també inclou una sèrie de sessions didàctiques que es van iniciar ahir i s'allargaran fins al 27 de març. Aquestes activitats s'han adaptat a cada nivell educatiu, de manera que per als infants del cicle inicial de Primària s'ha preparat un conte amb titelles i un esmorzar per als del cicle mitjà; l'alumnat del cicle superior farà de "detectius" d'aquest mateix àpat i el d'ESO investigarà què es menja i com s'embolica.