El nou model de gestió dels parcs naturals presentat fa poc pel Departament d'Agricultura va sortir al darrer ple d'Olot. El portaveu del grup socialista, Josep Guix, va exposar: "Hi ha un tema que ens preocupa, senyor alcalde". Va afegir: "En els darrers dies la conselleria d'Agricultura va treure un decret per canviar alguns directors de parcs naturals". Va exposar: "Com sàpiga que l'actual director del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa ha fet una bona tasca". Segons va concretar: "Ha sabut lligar els interessos dels ajuntaments, dels propietaris, dels agricultors i del Parc". Plantejada la situació, va dir: "Ens sabria greu que es veiés afectat per aquesta acció una mica dirigida a canviar directors de parcs".

La resposta va anar a càrrec de Josep Maria Corominas (alcalde d'Olot per CiU). "Vaig trucar al Departament d'Agricultura ??-va descobrir- i ells no diuen que hi hagi cap canvi imminent". La resposta d'Agricultura -segons Corominas- va ser: "La política de parcs, a més de ser conservacionista, volen que tingui en compte la potenciació dels parcs des del punt de vista del progrés econòmic". Corominas va valorar que és una cosa que a la Garrotxa ja s'ha fet.

Va dir que de la conversa amb Agricultura, ell va deduir que la figura de director del parc no estava en qüestió.

L'alcalde va valorar el tema del director del parc en referència a l'Ajuntament. "Això -va comentar-, és una cosa que ens ultrapassa i que no està al nostre nivell".

Va seguir: " A mi, Agricultura em va dir que no hi havia un canvi polític, que l'única cosa que volien fer era potenciar parcs en dinamitazació econòmica". No li va semblar -segons ell- que la figura de director del parc estigués en dicussió.