La caiguda de passatgers a l'aeroport de Girona continua, i sense aturador. Aquest maig s'ha repetit la mateixa situació que els darrers mesos i la instal·lació de Vilobí d'Onyar ha tornat a perdre viatgers. En concret, l'equipament ha sumat un total de 201.979 usuaris el cinquè mes d'aquest any, un 14,1% menys de passatgers si es compara amb el maig del 2014. Es tracta, doncs, del pitjor mes de maig a l'aeroport de Girona -en nombre de viatgers- des del 2004, quan llavors feia dos anys que Ryanair estava operant a l'aeròdrom gironí. Tot i això, les xifres d'usuaris no són cap sorpresa, perquè la programació d'aquest estiu a les pistes de Vilobí és inferior al nombre de vols de fa un any.

El fet és que la temporada d'estiu del 2015 -que va començar a finals de març i que s'allargarà fins a l'octubre- només disposa d'una quarantena de rutes. Gairebé totes les connexions (un total de 36) estan prestades per Ryanair, malgrat que la companyia compta amb 13 enllaços menys que fa un any a Girona. Per això, amb una temporada d'estiu que disposa de la pitjor programació dels últims anys, l'equipament no para de perdre passatgers. Així, l'aeroport de Girona-Costa Brava acumula 538.999 viatgers en tot aquest any 2015, segons les dades d'Aena. Per tant, es tracta d'un descens del 15,3% respecte als cinc primers mesos de fa un any. Unes xifres que donen per fet que la instal·lació de Vilobí tornarà a tancar l'any amb una caiguda anual d'usuaris. En concret, des del 2009 l'aeroport de Girona no deixa de perdre passatgers, perquè el 2008 va obtenir el seu rècord històric, amb més de 5 milions i mig de viatgers en tot l'any.

Creixement de mercaderies

Per tot plegat, les dues úniques dades positives d'aquest maig a l'aeroport de Girona són els transports de mercaderies i les operacions de l'equipament. D'una banda, Vilobí ha viscut un altre creixement del trànsit de mercaderies, amb un increment total del 10,9% si es compara amb el maig de l'any passat. Pel que fa a les operacions, l'aeroport de Girona ha registrat -fruit de l'augment del trànsit de mercaderies- una lleugera pujada del 0,4%. Així, entre els passatgers i les mercaderies, aquest maig les pistes de Vilobí han mantingut els enlairaments i els aterratges.