El Consell Comarcal de la Garrotxa va fer ahir el ple per aprovar el cartipàs per al mandat dels propers quatre anys. Fa una setmana, es va elegir Joan Espona com a president de l'ens mentre que ahir es va presentar la nova organització del govern de la institució, format per CiU. El Consell Comarcal s'ha estructurat «tenint en compte l'organització dels serveis i les àrees tècniques, atenent els consorcis i àmbits de gestió dels serveis dels quals el Consell Comarcal forma part juntament amb l'Ajuntament d'Olot i d'acord als nomenaments de representants del Consell a altres organismes».

La proposta d'organització del Consell Comarcal preveu una única vicepresidència (en lloc de les dues que hi ha hagut durant el darrer mandat), que amb les competències de Benestar Social, està previst que assumeixi el conseller Joan Casas. També es crea la figura del conseller adjunt a la Presidència; càrrec proposat el conseller Josep Berga. També tres altres consellers com a coordinadors en altres àrees: Mar Roca a Educació i Joventut, Santi Reixach de Medi Ambient i Salut Pública i, per acabar, Eduard Llorà a Promoció Econòmica i Turisme.

Pel que fa a la resta dels consellers delegats de govern, se'ls atorga la responsabilitat següent: Núria Zambrano (conselleria de Consum), Albert Fàbrega (conselleria d'Esports i a Lleure), Mònica Boix (conselleria de Gestió Documental, d'Arxiu i Cultura), Fina Surina (conselleria de Gestió Econòmica), Jordi Alcalde (conselleria d'Ordenació del Territori i Urbanisme), Josep Maria Cros (conselleria d'Organització Interna i d'Assistència als Municipis), Joan Gainza (conselleria de Mobilitat, Infraestructures i Camins) i Jordi Cargol (conselleria dedicada als Sistemes d'Informació).

Sobre les retribucions dels consellers, s'estableix per assistència als òrgans de govern un màxim de 33.000 euros anuals per a la presidència, 16.000 euros a la vicepresidència, 13.000 euros als coordinadors o conseller adjunt a la presidència i 5.000 als delegats.