Setanta estudiants de les comarques de Girona van rebre ahir la distinció de la Generalitat a les millors notes de la selectivitat, que el conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, va entregar a 550 alumnes catalans. Tots aquests joves van treure un excel·lent a les Proves d'Accés a la Universitat (PAU), realitzades al juny. Enguany, el nombre de guardonats és el més alt de la història de la selectivitat.

En aquesta convocatòria de les proves, la nota més alta és d'un 9,85 i l'ha obtinguda un alumne de Barcelona. Pel que fa a la resta de demarcacions, les notes més alta de Girona -aconseguida per Jan Baserba, alumne del col·legi Maristes- i de Tarragona van coincidir en un 9,7; la de Lleida, és un 9,55, obtinguda per una alumna de Balaguer.

Majoria al Gironès i la Selva

El 12,72% dels distingits ahir en un acte celebrat al Palau de Congressos de Barcelona són gironins -70, en xifres absolutes-, el percentatge major després de Barcelona ciutat i les comarques barcelonines. Per comarques, hi ha 8 guardonats de l'Alt Empordà, 5 del Baix Empordà, 3 de la Garrotxa, 42 del Gironès, 2 del Pla de l'Estany i 10 de la Selva.

Dels 550 estudiants amb excel·lent a la selectivitat, 320 són noies i 230, nois. Pel que fa al centre d'origen, 277 procedeixen d'instituts públics i 273 de centres concertats o privats. I pel que fa a l'origen dels joves, la majoria d'estudiants pertanyen a les comarques de Barcelona. Els guardonats es distribueixen entre 31 comarques i hi ha 124 centres educatius amb més d'un distingit. Dels vuit primers estudiants -tres noies i cinc nois-, amb notes iguals o superior a 9,65, quatre van estudiar en centres públics i quatre a concertats o privats.