Sant Joan penjarà l'estelada fins que Catalunya pugui decidir

En els tres anys anteriors l'oposició ja havia intentat sense èxit que la bandera onegés a l'ajuntament

29.07.2015 | 10:11
Al cap de setmana encara no hi era.

L'equip de govern de Sant Joan de les Abadesses, liderat en solitari per MES, va aprovar en el darrer ple municipal una moció dels dos grups de l'oposició que demanava penjar la senyera estelada a la façana de l'ajuntament «fins que el poble de Catalunya pugui decidir». La moció havia tingut el suport també de la CUP, que no té representació al consistori, i per l'Assemblea Nacional Catalana. L'alcalde Ramon Roqué va justificar el seu vistiplau a la proposta, pel moment «excepcional» que viu el país.
Tot i donar suport a la moció, l'alcalde de Sant Joan va criticar l'oposició per haver-la presentat «unilateralment», un costum que segons va afirmar es repeteix «reiteradament». Roqué va lamentar que no es convidés MES a debatre el contingut de la moció, i que només en tinguessin notícia per saber quin seria el sentit del seu vot.
El cap de l'oposició, el republicà Sergi Albrich, va qualificar les paraules de Roqué com a victimistes, i li va recordar que anteriorment ja havia tingut ocasió d'aprovar en tres ocasions la presència de l'estelada a l'ajuntament, però hi havia votat en contra.
També va justificar que la moció s'havia presentat amb urgència per no passar-se de temps, i va afirmar que la intenció d'aquesta era «sumar el màxim de suports», negant que volgués deixar-se MES al marge.
En els tres anys anteriors l'oposició ja havia intentat que l'estelada onegés a l'ajuntament, però va topar amb l'oposició de l'equip de govern, aleshores representant el PSC. Albrich va ironitzar sobre la possibilitat que el canvi de partit de l'equip de govern de Roqué afavorís ara un vot en positiu, abans que es procedís a fer-ne l'aprovació.
Durant el cap de setmana, amb els carrers del centre plens per la celebració del Mercat del Comte Arnau, encara no es va exhibir l'estelada. Als pals de les banderes hi onejaven les de Sant Joan i la de Catalunya.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema