L'Ajuntament d'Olot s'ha queixat del tancament del Centre d'Informació del Casal dels Volcans en temps de vacances. És l'únic lloc d'informació específica del vulcanisme dins d'Olot i des del dia 10 de juliol està tancat. La causa ha estat el traspàs de responsabilitats sobre els parcs naturals del Departament d'Agricultura envers el de Territori i Sostenibilitat. Mentre feien el traspàs va caducar la concessió del servei de guiatge i informació al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Com que el Parc no va disposar de recursos per fer-se el serveis pels seus propis mitjans, va optar per tancar el centre mentre Territori i Sostenibilitat fa els tramits d'una nova concessió. La previsió és que el puguin tornar a obrir pel 23 d'agost.

Estanis Vayreda (regidor de Promoció Municipal per CiU) va exposar que «ens vàrem queixar al Departament» i va afegir que «des de feia temps patíem pels resultats de la dependència del Departament d'Agricultura» El regidor de Promoció Municipal va opinar que «nosaltres sempre hem pensat que els parcs naturals han de dependre del Departament de Territori i Sostenibilitat o d'algun altre departament, però no del d'Agricultura». Vayreda va recordar que no és el primer any que el Centre d'Informació del Vulcanisme queda tancat a l'estiu. «Un altre any, vàrem tenir problemes», va testimoniar Vayreda.

Per tal de reduir els efectes del tancament, l'Ajuntament ha fet que el servei d'atenció al públic del Museu dels Volcans (situat sota del centre d'informació, a la torre Castanys al Parc Nou) doni un mínim d'informació als turistes que hi entren. «Solen ser visites organitzades», va considerar. Vayreda va indicar que si tenen necessitat de més informació, els turistes poden anar a l'oficina de turisme de turisme d'Olot o als centres d'informació del Parc Natural que romanen oberts a la Fageda o al Volcà Croscat a Santa Pau.

La intervenció de Vayreda al ple va tenir l'origen en una pregunta d'Anna Barnadas (regidora d'ERC). «Des del Grup d'ERC ens preguntem com s'ha pogut arribar al tancament del Centre d'Informació del Casal dels Volcans» i va continuar dient que «la imatge de la ciutat es veu molt malmesa». Barnadas es va preguntar «com podem estar pensant amb grans infraestrctures com és el parc dels volcans si no mostrem cap interès per la imatge real de la Zona Volcànica».

La referència de Barnadas al Parc dels Volcans tenia l'origen en l'aprovació d'una partida de 20.000 € per l'elaboració del projecte del Parc dels Volcans. La idea és presentar el projecte a un pla d'ajuts europeus. La intenció és demanar entre 1 i 3 MEUR.