Ara que Fontcoberta forma part del Consorci de l'Estany, té la intenció d'enllestir un itinerari ecològic a l'entorn de la platja d'Espolla i un tram de bosc adjacent. A tal efecte, s'està enllestint el projecte, que també passa pel terme municipal de Porqueres.

La intenció del consistori és millorar el coneixement d'aquest espai per la importància de la seva flora i fauna, com apunta a Ràdio Banyoles. El projecte passa per adequar un itinerari cultural de dos quilòmetres i mig al voltant de la platja, on s'instal·larà senyalització i plafons informatius sobre els valors de la zona i es connectarà l'itinerar amb altres espais naturals de Porqueres que formen part de la conca lacustre de l'estany de ?Banyoles.

L'equip de govern treballa amb la idea que el mes de setembre s'acabin de negociar les condicions i pugui enllestir-se el projecte. ?L'any passat ja es va presentar material promocional realitzat amb la col·laboració de l'Escola Superior d'Art i Disseny d'Olot i que consistia en un seguit d'escultures que representen els animals de la platja.

Aquesta acutació de millora que suposarà l'itinerari ecològic reforça les que ja fa anys s'han dut a terme des del consorci, com l'adequació d'un tram del camí i la instal·lació d'una passera i un mirador que permet observar la platja.