Dos-cents mil euros és la quantitat que una dona de 46 anys hauria aconseguit mitjançant enganys d'un senyor d'Olot de més de 80 anys. El senyor i la dona -segons fonts policials- fa uns anys van establir una forta amistat. La confiança va fer que la dona pogués demanar ajuts econòmics al seu amic. La dona demanava els diners en condició de préstec a la víctima amb l'excusa de passar situacions complicades (haver de fer front a multes d'Hisenda, tenir problemes amb la justícia, patir accidents d'automòbil o malalties...). Un cop la víctima accedia al préstec, un home de 62 anys passava a recollir els diners. L'home que recollia els diners conviu amb la dona. D'aquesta manera, els estalvis de l'home d'edat van iniciar una davallada important.

La baixada de tants estalvis va arribar a la Policia Municipal, la qual va iniciar una investigació. No va ser la primera, perquè el sistema de guanyar-se la confiança d'una persona d'edat avançada per aconseguir treure-li els diners no és nou a Olot.

En els darrers anys, han estat diversos els seguiments policials originats per la denúncia d'un familiar d'una persona d'edat que donava els estalvis de la seva vida a una dona d'edat mitjana que li havia guanyat la confiança a través d'una suposada amistat.

En la major part de les situacions investigades -segons fonts policials- la víctima no va presentar denúncia. La causa -segons les mateixes fonts- és que la persona enganyada es resisteix a creure que la finalitat de l'amistat és buidar-li els estalvis. Això fa que mantingui la confiança fins al darrer moment i les investigacions no donin resultats.

Això no obstant, en aquesta ocasió, la Policia Municipal va poder vigilar i va poder saber que la víctima havia establert un lliurament de 5.000 euros. Abans, els agents van poder identificar l'home de 62 anys que anava a buscar els diners. L'operació policial va culminar dilluns passat , al voltant de les quatre de la tarda. A primera de la tarda, l'home es va apropar a la casa de la víctima i va recollir el sobre amb els 5.000 euros. Va ser quan la Policia Municipal el va detenir en el context d'un operatiu en el qual van participar diversos agents i vehicles.

Detinguda la persona que anava a recollir els diners, el senyor va prendre consciència del que passava i va presentar denúncia. Llavors la Policia olotina va iniciar la cerca de la dona que durant mesos havia estat demanant diners a la víctima. Quan la dona va saber de la detenció del company, es va presentar a la comissaria de Policia. Ho va fer acompanyada d'una advocada. Tot i això, va ser detinguda per presumpte delicte d'estafa.

La Policia Municipal d'Olot ha lliurat els dos detinguts als Mossos d'Esquadra. Passat tot, l'home d'edat va fer una valoració del que havia lliurat a la dona i el seu amic i la quantitat és d'uns 200.000 euros, tot els estalvis que tenia.

La investigació ara la duen a terme els Mossos d'Esquadra. L'objectiu de la investigació, ara, és esbrinar que se n'ha fet dels estalvis del senyor de més de 80 anys i intentar-los recuperar.