La rambla de Figueres va ser, des de dijous passat i fins ahir, un punt de trobada per als amants del vi de Denominació d'Origen Empordà. Amb una edició renovada que comptava amb la col·laboració de tallers, actuacions musicals i tastets gastronòmics més abundants, la 31a edició de la mostra va tancar amb xifres similars a les de l'any passat. En total es van vendre prop de 7.000 tiquets tot i que es calcula que van ser moltes més les persones que van visitar la fira, explica Jordi Marquef, regidor de Fires de Figueres. El format de venda, caracteritzat per un tiquet combinat de 12 euros que incloïa sis mostres de vi i sis més de menjar, va fer que molts visitants compartissin tiquets. Marquef confessa que l'Ajuntament en fa una "valoració molt positivia perquè el divendres el temps no va acompanyar però el dissabte vam batre rècords d'assistència i vam vendre 3.500 tiquets".

Un total de 17 cellers de la DO Empordà i múltiples empreses alimentàries van ser la crida principal de la fira, que també va disposar d'activitats que van reunir una gran quantitat de públic com els tastos de vins, les activitats infantils o els espectacles de cuina en viu.

Marquef defensa que la Fira del Vi és una mostra més del punt àlgid que viu la població en l'organització d'actes i celebracions. Més enllà del festival Acústica que va posar Figueres en el mapa musical català, la ciutat ha espremut la seva vinculació amb Dalí a través dels Tastets Surrealistes. Figueres també s'ha vinculat al disseny de la mà de veïns i segueix celebrant una festa mítica com és el de la gent gran.