Els dos ocupants d´una avioneta van perdre la vida ahir a la tarda en estavellar-se i incendiar-se l´aparell amb el qual viatjaven. L´aeronau va caure a la zona del Pla d´Anyella, a Toses. Ambdós passatgers estaven fent ruta amb dues avionetes més que procedien de Maó (Menorca) d´on van sortir cap a les quatre de la tarda i es dirigien cap a Puigcerdà. Les altres dues aeronaus al voltant d´un quart de sis de la tarda van veure com s´accidentava l´aparell dels companys en perdre altitud i van alertar els serveis d´emergències. Ràpidament es van activar Bombers -amb quatre vehicles i quatre helicòpters-, SEM i els Mossos d´Esquadra amb set patrulles i l´helicòpter dels mitjans aeris.

Inicialment els alertants van explicar al 112 que l´accident aeri havia tingut lloc a prop de les pistes de la Molina i això va dificultar la localització de l´aparell, ja que s´havia estavellat al pla d´Anyella, en terme de Toses. Els mitjans aeris dels Bombers finalment van localitzar-lo en una zona de molt difícil accés. Van començar a extingir l´incendi des dels helicòpters des de l´aire i diversos membres dels GRAE es van desplaçar a peu al lloc i van acabar de sufocar les flames. L´aeronau va quedar del tot calcinada i els dos ocupants van morir a l´acte.

Segons les primeres informacions les víctimes serien dos ciutadans alemanys que anaven a Puigcerdà -les altres avionetes van aterrar a l´aeròdrom d´Alp- però fins avui no es confirmarà la identitat -si les restes ho permeten- perquè és quan es farà l´aixecament dels cadàvers, segurament per via àeria. Ahir a la nit dues patrulles dels Mossos de Ripoll es va quedar custodiant la nau i els dos cossos. L´Àrea d´Investigació Criminal (AIC) s´ha fet càrrec de la investigació del sinistre aeri mortal.