L'Ajuntament de la Vall d'en Bas - en un dels darrers plens extraordinaris- va aprovar el sou de l'alcalde, les retribucions per asistències i l'organització del Govern i de l'Administració Municipal. El ple va aprovar la dedicació exclusiva de l'alcalde, Lluís Amat (La Vall Plural-AM). L'alcalde farà 40 hores setmanals, per les quals percebrà 32.000 € bruts anuals, abonats en 14 pagues. Estarà donat d'alta a la Seguretat Social i la corporació assumirà el pagament de les quotes empresarials que correspongui. L'acord va tirar endavant amb el vot a favor dels 6 regidors de La Vall Plural-AM i l'abstenció dels 5 de CiU.

Lluís Amat va explicar que el càrrec d'alcalde és l'únic amb dedicació exclusiva de la nova organització. Segons ell, el sou és el mateix que tenia a la seva feina i que hauria pogut cobrar més, però ja li està bé cobrar el mateix. Va argumentar que per fer bé la feina d'alcalde no es poden fer seguir dos treballs. Va explicar que l'antiga feina de tècnic a l'Ajuntament d'Olot consistia -moltes vegades- a trobar-se amb regidors i càrrecs públics. Va argumentar que seria estrany trobar una persona en la figura de tècnic de l'Ajuntament d'Olot i que alhora fos alcalde de la Vall d'en Bas. El fet de ser tècnic municipal i alcalde alhora -segons ell- suposa certes incompatibilitats si bé potser legals, però no estètiques. Va precisar que el sou d'alcalde serà el mateix que el d'un tècnic municipal de grau mitjà.

Miquel Calm (cap de l'oposició per CiU) va comentar que el seu grup entenia la posició de Lluís Amat. Això no obstant, Calm va clarificar que la seva situació en tant que alcalde de la Vall d'en Bas només fa uns mesos era una altra. Va explicar que ell va estar 8 anys a l'Ajuntament sense cobrar i que després sí que va cobrar, però per un càrrec a la Diputació. Calm va reblar que mai va percebre sou de l'Ajuntament. A més del sou de l'alcalde, el ple va aprovar 35 € per per assistència als plens i 27 € per la Junta de Govern Local. També van acordar que els regidors podran rebre indemnitzacions per quilometratge, manutenció, hotel i mòbil.

Amat va explicar al ple que són les indemnitzacions que cobraven els regidors del mandat passat. Les va valorar de molt baixes.

Nova organització

La Junta de Govern Local va quedar formada per Lluís Amat, Anna Mercader (primer tinent d'alcalde), Cristina Molas (segon) i Pilar Fabregó (tercer). També van acordar la representació als organs col·legiats: Anna Mercader (Consell Escolar), Lluís Amat i Lluís Pujiula (Patronat de Turisme), Pilar Fabregó (refugi Emili Triadú), Josep Pujol (Iniciatives locals pel Medi Ambient), Lluís Pujiula (La Garrotxa terra d'acolliment turístic), Lluís Amat (Garrotxa Leader). Pel que fa a organismes externs, Josep Pujol serà el representant al Consorci de Vies Verdes.

L'organització municipal va quedar: Anna Mercader (Àrea Social Educació i Lleure), Pilar Fabregó (Cultura, Esport i Salut), Lluís Pujiula (Turisme, Empresa, Agricultura i Ramaderia), Josep Pujol. (Mobilitat, Urbanisme i Energia) i Cristina Molas (Participació i Transparència).

També van acordar fer un ple ordinari l'últim dimarts de cada mes i posar a disposició dels veíns un telèfon d'emergències. El telèfon d'emergències el tindrà un regidor diferent cada setmana.