Un membre de la policia local de la localitat d'Arbúcies va salvar la vida a un menor gràcies a una bona realització de la maniobra de Heimlich perquè aquest pogués tornar a respirar.

Els fets van transcórrer el passat dimarts 29 de setembre durant la regulació habitual del trànsit a la carretera que està situada a l'entrada del col·legi Doctor Carulla. Un dels estudiants es va començar a ennuegar allà mateix i en veure-ho un dels membres de la policia va córrer immediatament a socórrer el menor. Seguidament li va realitzar la maniobra de Heimlich o també anomenada compressió abdominal per intentar que l'infant tornés a respirar amb normalitat. Aquest tipus d'actuació de primers auxilis és específica per casos d'ennuegament i consisteix a desobstruir el conducte respiratori normalment bloquejat per un tros d'aliment o qualsevol altre objecte. Amb la presió que s'exerceix a l'abdomen de la part inferior del diafragma s'aconsegueix comprimir els pulmons i exercir pressió en l'objecte allotjat en la tràquea, permetent que aquest sigui expulsat de manera directe. Amb aquesta actuació l'agent va evitar l'asfíxia del menor (que tenia 7 anys) i aquest va tornar a respirar amb normalitat fins que va ser traslladat immediatament al Centre d'Assistència Primària de la població per ser tractat més a fons.

"Vetllar per la vida"

Segons l'alcalde d'Arbúcies, Pere Garriga "aquesta decisiva intervenció posa en evidència que la Policia no només serveix per sancionar l'incompliment de les normes de trànsit, sinó també per vetllar per la vida de les persones mitjançant tasques d'un valor sense parangó".