Girona noliejarà "tants busos com calguin" per donar suport a Artur Mas

L'ANC, Òmnium Cultural, l'AMI i la Fundació Llibreria Les Voltes preparen mobilitzacions

08.10.2015 | 14:55
Òmnium, la Fundació Llibreria les Voltes i l´ANC van presentar les accions.

L'Assemblea Nacional de Catalunya (ANC), Òmnium Cultural, l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i la Fundació Llibreria Les Voltes preparen mobilitzacions per donar suport al president Artur Mas durant la declaració al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), el 15 d'octubre. El president de la Fundació, Joan Matamala, va assegurar que estan a punt per noliejar "tants busos com calguin" perquè ningú es quedi sense lloc.

"No és un 11 de setembre i és un dia laborable, però pensem que és important que el món visualitzi el suport al president", va afirmar Matamala, qui va afegir que és "un veritable escàndol" que "s'imputi algú per posar urnes".

La ciutat també donarà suport a Joana Ortega i Irene Rigau, que declaren el 13, amb una concentració durant la qual l'alcalde i president de l'AMI llegirà un manifest.

Missatge internacional

L'objectiu de les mobilitzacions és que "es visualitzi, sobretot a nivell internacional, el suport al president perquè és un veritable escàndol que es porti algú davant la Justícia per posar unes urnes", va afirmar Matamala, qui va explicar que creu que aconseguir fer una concentració multitudinària el dia 15 servirà per qüestionar públicament "la qualitat de la democràcia de l'estat espanyol".

Per aquest motiu, l'ANC, Òmnium Cultural, l'AMI i la Fundació Llibreria Les Voltes ja han començat a preparar un seguit de mobilitzacions per als dies que Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau hauran de declarar com a imputats arran de la consulta del 9-N de 2014.

Joan Matamala va avançar que per al dia 15 noliejaran busos que sortiran de Fontajau a dos quarts de les vuit del matí per anar fins a Barcelona. "Volem ser-hi quan arribi el president i també quan surti de declarar, perquè es vegi que hi ha molts catalans emprenyats per la imputació", va exposar Matamala. A través del web de la Fundació ja es poden comprar els bitllets, que costen 13 euros per persona.

El president de la Fundació Llibreria Les Voltes va explicar que noliejaran "tants busos com calguin". Tot i això, va recordar que "no és un 11 de setembre i és un dia laborable" i que, per això, no preveuen tenir problemes de places. "Algunes persones ja ens han dit que demanarien festa a la feina, cosa que és d'agrair i nosaltres posarem tants autobusos com ens demanin", va exposar el mateix Matamala.

Això serà el dijous 15 d'octubre, perquè volen que el dia que declara Artur Mas sigui "el més multitudinari". Però també han preparat un acte de suport a Joana Ortega i Irene Rigau, que declaren el dia 13. A dos quarts de vuit del vespre han convocat una concentració davant l'Ajuntament de Girona, durant la qual l'alcalde de la ciutat i president de l'AMI, Carles Puigdemont, llegirà un manifest contra les imputacions i de suport als afectats.

Recollida de signatures

En paral·lel, han engegat una campanya perquè tothom que vulgui signi un document demanant personar-se a la causa i l'arxiu de les acusacions. L'entregaran formalment al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya el mateix dia 15.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema