L'hospital Josep Trueta de Girona ha començat les obres per traslladar les Urgències infantils a la planta de Pediatria, situada al tercer pis. Els treballs se centraran a habilitar l´antiga zona de Consultes Externes de la planta de Pediatria, adjacent a l'UCI Pediàtrica, en un nou espai amb tres grans boxs de consultes per a Urgències.

Actualment són a la planta baixa, compartint espai amb les Urgències convencionals. L'actual zona d'Urgències es mantindrà com a porta d'entrada de totes les urgències, incloses les pediàtriques, però un cop registrats, els pacients menors i les seves famílies es redirigiran a la tercera planta, on seran valorats i atesos.

Quan s'enllesteixin els treballs, hi haurà un espai diàfan destinat a box d´observació amb quatre llits, un box de crítics i un d´aïllats, a més dels espais de sala d´espera i sales de suport del personal sanitari. L´objectiu de l´actuació, que es preveu que s´acabi a finals d´any, és concentrar tota l´activitat hospitalària pediàtrica a la mateixa planta i, al mateix temps, alliberar espai a la zona actual d´Urgències. Com ja preveu un altre projecte, les Urgències s´ampliaran utilitzant aquest espai lliure i el que quedarà disponible també amb el trasllat del Laboratori Clínic Regional cap al Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt a la primavera.

Ampliació de l'UCI pediàtrica

En una segona fase, que s´iniciarà l´any que ve, es reformarà la Unitat de Cures Intensives Neonatals i Pediàtriques, també a la tercera planta. S´ampliarà l´espai d´estada dels familiars dels nadons i la zona de cures i desenvolupament del nadó. Per fer-ho s´eliminarà el passadís perimetral de visites, pràcticament en desús.