L'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas, va informar en el darrer ple de la demanda de cessió a l'Ajuntament del solar destinat a seu de la Seguretat Social el 2008. Es tracta d'un solar de dimensions considerables situat entre la carretera de Santa Pau, el passeig del Fluvià i el carrer Fontanella, que fa anys havia acollit l'edifici de la Farinera. L'espai també és conegut com a zona de can Castellanes. Corominas va dir: «Donar-los compte de la visita que el dia 22 d'octubre vaig fer a la Delegació Territorial de la Seguretat Social pel tema de la parcel·la aquella de la carretera de Santa Pau».

«Jo crec que entre la crisi i el canvi de model de l'administració de la Seguretat Social provocat per la informàtica han fet obsolet el projecte de la seu nova».

Va continuar: «Els vaig demanar que cedissin el solar a l'Ajuntament i el tracte va ser molt bo». Corominas va expressar la seva confiança de poder obtenir el solar en poc temps i poder presentar al ple «alguna actuació al carrer Fontanella».

L'Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) a primers del 2009 va presentar l'esbós del projecte que va guanyar el concurs pel que havia de ser el nou edifici de la Seguretat Social a Olot. L'edifici s'havia d'elevar sobre una base de 978 m2 per abastar uns superfície total de 2.496 m2 en 3 plantes. La nova oficina havia de permetre que s'incrementessin els serveis de la Seguretat Social a Olot. En concret, la idea era poder-hi fer la recaptació de cotitzacions.

La zona de can Vera

Corominas també va donar compte d'una sentència del TSJC desfaborable a l'Ajuntament. El veredicte impedeix l'execució del Pla de Millora Urbana de can Vera. Es tracta d'un espai proper al centre ara ocupat per una fàbrica tèxtil fora de servei. El Pla havia estat aprovat per la Comissió d'Urbanisme de Girona al desembre del 2011. El projecte definia com havia de quedar la zona un cop canviada l'activitat industrial per usos residencials i zones verdes.

L'alcalde va explicar:?«Algú no es va sentir ben tractat, va anar al Contenciós Administratiu i en principi ens tomben l'expedient, perquè diuen que ens falta un informe de valoració de l'impacte ambiental». Va contraposar: «L'avaluació de l'impacte ambiental ja s'havia fet a través del POUM». Va indicar que l'equip de govern havia decidit acceptar el veredicte i tornar-lo a fer i presentar l'expedient, perquè recórrer per cassació la sentència els comportaria unes despeses excessives.

Modificació de crèdit

Els vots de CiU i el PSC van permetre tirar endavant una modificació de crèdit de 171.286 € al pressupost del 2015. ERC es va abstenir i la CUP i Olot en Comú van votar-hi en contra. La principal causa del canvi pressupostari va ser l'increment de les partides destinades a cobrir les urgències socials. Josep Berga (tinent d'alcalde per CiU) va explicar que l'increment per a fins socials en realitat puja uns 127.000 €. Segons ell, els cobreixen amb 68.879 € de la modificació, 40.000 € del programa Salut i Crisi de la Diputació i uns 20.000 € d'una modificació de crèdit anterior.

L'alcalde va posar d'exemple la imprevisió de les urgències socials per justificar les modificacions de crèdit.

El sistema de canvis al pressupost segons la marxa no va acabar de convèncer a Pere Gómez (ERC), va ser criticat per la CUP. «Les modificacions són partidistes», va dir Mireia Tresserras (CUP), i tampoc va agradar a Xavier Garcia d'Olot en Comú, perquè hi va votat en contra.