Simulacre d´accident d´un comboi del cremallera de Núria a l´interior del túnel del Roc del Dui a Queralbs.

L'exercici consistia en que a causa de l´accident hi havia tres persones ferides -una greu i dos menys greus-, i s´han hagut d´evacuar la resta de passatgers. Per dur a terme l´evacuació s´ha comptat amb un comboi de socors de FGC, que ha servit tant per desplaçar material i operatius al lloc de l´accident, com per traslladar il·lesos i ferits a l´estació de Queralbs.

Un cop detectada l´emergència, el maquinista ha alertat al seu centre de control, i immediatament s´ha realitzat la trucada al telèfon d´emergències 112, amb la qual cosa s´han activat tots els recursos necessaris. Un cop activat el Pla d´Autoprotecció del Túnel s´ha avisat també al Centre d´Emergències de Catalunya CECAT de Protecció Civil de la Generalitat.

Els Bombers de la Generalitat han participat al simulacre amb vehicles dels parcs de Ripoll, Camprodon i Ribes de Freser, i la unitat GRAE d´Olot, a més del cap de guàrdia i el sotscap de guàrdia. La tasca dels Bombers ha consistit en ajudar en l´evacuació de les persones ferides i traslladar-les a un tren llançadora que haurà accedit al lloc de l´accident transportant els bombers i l´equipament tècnic necessari per dur a terme l´atenció als ferits.

Per part dels Mossos d´Esquadra hi han treballat 4 efectius de l´Àrea Bàsica Policial del Ripollès; 6 efectius de la Unitat de Muntanya; i 2 efectius al Centre de Comandament Avançat (CCA).

El Sistema d´Emergències Mèdiques (SEM) ha mobilitzat al lloc 3 unitats i 5 professionals del SEM: 1 ambulància de Suport Vital Avançat medicalitzada (SVAm) integrada per un metge, un infermer i un tècnic en transport sanitari (TTS), 1 ambulància de Suport Vital Bàsic (SVB) amb dos TTS i 1 vehicle de comandament. Un cop feta la recepció dels ferits, se´ls ha avaluat i estabilitzat per a procedir al trasllat a l´hospital de destí més adient segons la seva patologia.

Protecció Civil de la Generalitat ha mobilitzat un tècnic dels serveis territorials de Girona i un tècnic del servei de Logística i Operativa Territorial (LIOT), que han fet les funcions d´observadors.

Diversos voluntaris de Protecció Civil de Ripoll i membres de FGC també han participat a l´exercici fent de passatgers i ferits del cremallera.