Reclamen baixes de maternitat més llargues a Cassà

Un grup de dones es fotografia donant el pit als seus fills a la rotonda d'accés al municipi

16.11.2015 | 07:25
Les dones es van fer una fotografia reivindicativa.

Unes 30 mares, veïnes de Cassà de la Selva es van fotografiar ahir al matí a la rotonda d'accés en aquest poble del Gironès donant el pit als seus fills per reclamar baixes maternals més llargues.
Un muntatge artístic i reivindicatiu que va arrencar ara fa quatre mesos la fotògrafa del mateix municipi, Rebeca García, qui fins ara ha anat fotografiant individualment a cada mare amb la seva criatura. Amb el lema "Volem una baixa maternal digna", les participants han reclamat baixes maternals més llargues. "Setze setmanes no són suficients, pensem que seria ideal si poguessin ser sis mesos o un any", explica l'organitzadora. Qui passava aquest diumenge al matí per la rotonda d'entrada a Cassà de la Selva un espai que està decorat amb taps de suro- es trobava amb una estampa una mica inusual. Unes 30 dones alletant els seus fills conjuntament, vestides de la mateixa manera i reivindicant baixes maternals més llargues.
Tal com ha explicat la impulsora, Rebeca García, el projecte va arrencar ara fa quatre mesos quan la fotògrafa va ser mare. Totes les participants són veïnes del mateix municipi i es van conèixer durant les classes abans del part. "Pensem que el millor seria tenir un any de baixa però també apostem per la línia que marca l'OMS i reivindiquem que les baixes maternals haurien de ser de sis mesos", explica. Unes reclamacions que han il·lustrat amb la imatge conjunta d'aquest diumenge per fer més pressió.
En principi, la voluntat del grup reivindicatiu és repetir l'experiència d'ahir de Cassà de la Selva a finals de novembre a la Catedral de Girona amb un grup d'unes 60 dones amb els seus nadons i tornar-ho a realitzar pel Dia de la Mare, en aquest cas amb un acte més ampli. A més, García també té previst organitzar una exposició reivindicativa amb totes les imatges.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema