L'Ajuntament d'Olot -en el seu darrer ple- va aprovar per unanimitat declarar la reversió automàtica de la finca situada al polígon de les Mates, on hi havia l'antic Parc de Bombers. A l'estiu del 2014, els bombers es van traslladar al parc de la zona de la carretera de Sant Joan de les Abadesses per disposar d'un heliport en condicions i d'una millora global de les instal·lacions.

Des de llavors, el parc situat en una finca de 3.500 m2 cedida per l'Ajuntament a la Generalitat el 1984 ha restat buida. Segons va explicar Josep Maria Corominas (alcalde d'Olot per CiU) les escriputures fetes el 1984 estableixen la reversió dels terrenys a l'Ajuntament.

Si bé en la reversió tots els grups van estar-hi d'acord, el debat va estar en els usos del solar i la nau principal un cop tornin a l'Ajuntament.

Mireia Tresserras (CUP) va demanar una pista coberta perquè els veïns hi facin esport i activitats culturals. Lluís Juncà, d'Esquerra, va optar per lligar l'equipament als serveis d'ocupació i emprenedoria que ja hi ha al costat. El PSC va recordar que havien proposat fer un escorxador a l'indret. «Un escorxador per als autònoms i els petits productors», va precisar Josep Guix (portaveu del PSC).

«Hi han idees de posar-hi un camp de futbol», va dir l'alcalde, Josep Maria Corominas (CiU). Pel que fa a la gran nau va indicar que no hi ha cap decisió presa.

Des del 2011, CiU es planteja la promoció del futbol base com un sistema que va més enllà de la pràctica esportiva. Consideren el futbol base com un mitjà de cohesió social que posa en contacte les famílies per una despesa accessible. Per això, volen fer camps de futbol.