La Guàrdia?Civil de Girona ha imputat els dos impulsors del museu de La Retirada de Camprodon. Ambdós estan acusats de tenir un arsenal d'armes i munició il·legals. Els agents van arrestar el propietari, Alexandre Cuadrado i el seu soci Lluís Bassaganya el dilluns després d'escorcollar les dependències del museu situat al carrer València així com a casa de l'amo. En l'habitatge hi van descobrir un arsenal molt gran i municions, segonts fonts consultades. Ambdós van quedar acusats de ser els presumptes autors d'uns delictes de dipòsit d'armes i munició.

Els dos impulsors del Museu van quedar en llibertat després de ser conduïts a la comissaria de la Guàrdia Civil on no van declarar, segons va explicar la seva advocada, Gabriela Barrios. La lletrada va assegurar que en tot moment van col·laborar amb els agents i que van ser posats en llibertat. Resten a l'espera de declarar davant del jutge quan els ho requereixi.

El Museu de la Retirada està situat al capdamunt del carrer València i dilluns va ser objecte d'una actuació de la Guàrdia Civil. Els agents donaran més detalls de la investigació demà però en un comunicat s'assegura que és l'operació sobre armament més important feta mai a Girona.

El museu era conegut i solia estar tancat, però si se li demanava, Alexandre Cuadrado l'obria. S'hi exposaven mostres de quasi tot el material de guerra en servei el febrer del 1939.

Estava ordenat en expositors de pistoles, fusells, projectils i bombes. En els expositors hi havia banderes, portades de diaris d'època, fotografies, entre altres. A ?terra, el de més volum. Per exemple un morter de 81 mm. Brand voltat de projectils d'artilleria i d'aviació.