Les estafes són un dels delictes que més ha anat a l'alça en aquest últim any. Entre novembre del 2014 i finals d'octubre d'enguany se n'han arribat a denunciar fins a un 12,81% més. En concret, 3.091 davant les 2.740 de l'any anterior. Sobretot, es tracta de gent a qui han enredat en caixers automàtics perquè els han distret, els han clonat la targeta o han pagat per un servei inexistent o que s'han convertit en víctimes de l'anomenat phishing.

Doncs bé, els Mossos d'Esquadra alerten d'una banda de marsellesos que vénen a Girona cometre aquests delictes. Aprofiten les vacances de Nadal i d'estiu per cometre els seus delictes. Segons el cap dels Mossos d´Esquadra a la regió policial de Girona, el comissari Josep Milan hi hauria un grpu de marsellesos que cada any actuen a la demarcació.

En declaracions a la Cadena Ser, el comissari explica el seu modus operandi. Assegura que els francesos de Marsella actuen en grups reduïts i que esperen als caixers que algun client tingui un problema amb la targeta. Llavors com aquell qui és bona persona s'acosten a la vícitma per solucionar-los el problema però en canvi el que aconsegueixen és al final el número de seguretat (pin) i roben els diners a la víctima.

El cap dels Mossos a Girona recorda que el que és important és "no deixar que ningú els ajudi" en un caixer, que si per mala sort el caixer s'acaba empassant la targeta no s'han d'amoïnar perquè així potser han evitat que aquell que els volia ajudar aconsegueixi el seu número pin i faci compres també per exemple per internet.

El comissari Milan diu que són grups de marsellesos que operen amb molta mobilitat i que es desplacen a l'estiu i per Nadal a la província per fer els cops.

Les víctimes d'estafes amb les targetes solen afectar gent de 30 a 55 anys perquè és un públic que fa un ús més continuat de les targetes de crèdit i de moltes maneres. N'hi ha però que poden afectar qualsevol, com ara la que utilitzen els marsellesos, consistent a distreure qui posa la targeta al caixer i oferir-se per ajudar. L'estafador pregunta alguna cosa i un altre individu aprofita per treure la targeta. També n'hi ha que clonen les ?targetes posant aparells en els caixers.