L'Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha atorgat un total de 2.750.056 euros en ajuts per als ens locals i les entitats per al foment de la recollida de la fracció orgànica i per a projectes de prevenció i preparació per a la reutilització dels residus.

Un total d'1,46 milions d'euros es destinaran a finançar 67 projectes d'ens locals per a la prevenció i la preparació per a la reutilització.

Aquests diners aniran destinats a desenvolupar activitats de preparació per a la reutilització de residus, a elaborar plans locals de prevenció o a implantar actuacions previstes en els plans, al voltant de tres eixos prioritaris: la prevenció del malbaratament alimentari; el foment de la reutilització de recursos; i, finalment, l'elaboració d'estudis de pagament per generació i la seva implantació.

Entitats sense ànim de lucre

A més, uns altres 373.000 euros s'adreçaran a 22 projectes d'entitats sense ànim de lucre i universitats centrats en la prevenció del malbaratament alimentari i en el foment de la reutilització d'objectes.

D'altra banda, 55 projectes de tot Catalunya relacionats amb el foment de la recollida selectiva de la fracció orgànica han rebut, també, els ajuts de l'Agència de Residus de Catalunya.

En concret, han estat de 912.000 euros, que serviran per impulsar millores quantitatives i qualitatives en la recollida d'aquests residus d'origen orgànic. Entre aquests projectes, n'hi ha dels ajuntaments de Girona, Espinelves, Navata, Cassà de la Selva, la Bisbal, Vilablareix i Tossa de Mar, i els consells comarcals del Gironès, l'Alt Empordà, el Baix Empordà i la Selva.