Més de 40 càmpings gironins participen a la fira de Stuttgart

Els establiments gironins aposten per l'especialització i es classifiquen en les guies segons les activitats

16.01.2016 | 09:25

Més d'una quarantena de càmpings gironins participen des d'aquest dissabte fins al 24 de gener al CMT de Stuttgart, una de les fires més importants del sector que rep més de 240.000 visitants. Enguany, els càmpings gironins han apostat per l'especialització i han editat una guia on, en lloc d'aparèixer classificats per àrees geogràfiques, s'ordenen segons les activitats que ofereixen al visitant, com el cicloturisme, els esports nàutics, el golf o el vi, entre d'altres. Stuttgart és la primera parada d'una ruta internacional per fires importants del món del càmping. Entre d'altres, els càmpings gironins faran promoció a certàmens d'Utrecht (Holanda), Brusel·les (Bèlgica) o Essen (Alemanya).

Els càmpings gironins aposten per l'especialització per captar nous clients i les accions de promoció que duran a terme aquest 2016 estaran enfocades a donar a conèixer aquesta especialització en activitats o productes. Entre d'altres, els establiments s'han especialitzat en activitats de cicloturisme, turisme familiar, esports nàutics, turisme cultural, golf, vi o glamping.

L'Associació de Càmpings de Girona participa a la fira amb un estand convencional però també, seguint la línia de l'especialització, estarà present en un saló específic dedicat al cicloturisme. «Al client nou se l'ha de seduir a través de l'experiència i per això apostem per l'especialització per activitats», ha destacat el president.

25% de campistes, alemanys

El CMT és un certamen molt important per l'Associació de Càmpings de Girona ja que, segons recorda el president, Miquel Gotanegra, els turistes alemanys són uns dels principals clients dels càmpings gironins: representen el 25% del total de visitants que reben. A més, Alemanya és un país amb molta tradició de fer vacances anant de càmpings.

Segons exposa Gotanegra, a Catalunya entre un 5% i un 7% de la població escull aquesta tipologia d'allotjament quan, al país germànic, aquesta xifra s'enfila en algunes regions fins al 25%. Per això, la fira d'Stuttgart és «estratègica» per als càmpings gironins.L'ocupació als càmpings de la demarcació va créixer la temporada d'estiu passada en un 3% en relació a l'any anterior. Aquesta dada és important perquè va capgirar la tendència dels darrers set anys.

Entre els públics que van registrar un increment hi ha, precisament, els turistes alemanys, juntament amb els holandesos, els anglesos i també el visitant estatal (sobretot procedent del País Basc).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Uns 50 equips de ciclistes participaran en l´Oncobike

Uns 50 equips de ciclistes participaran en l´Oncobike

El repte esportiu de l'Oncolliga a la Vall de Llémena recaptarà uns 25.000 euros contra el càncer

La Generalitat admet una sol·licitud per buscar or i plata al Ripollès

La Generalitat admet una sol·licitud per buscar or i plata al Ripollès

El Ripollès va tenir una gran activitat minera en ferro, coure i plata durant la primera meitat...

Sis menors i 261 dones tenen protecció policial per casos de violència domèstica

Sis menors i 261 dones tenen protecció policial per casos de violència domèstica

Els jutjats han dictat 91 ordres d'allunyament i 68 prohibicions de comunicació a maltractadors...

Els alumnes gironins amb el menjador gratuït baixen un 19%

Els alumnes gironins amb el menjador gratuït baixen un 19%

En canvi, els estudiants de la demarcació que reben un ajut del 50% per a aquest servei pugen un...

Un vedell refugiat al santuari Gaia es retroba amb la seva mare

Un vedell refugiat al santuari Gaia es retroba amb la seva mare

Una campanya a la xarxa permet que els dos animals tornin a estar junts després de tres mesos...

Enllaços recomanats: Premis cinema